23.04.2012. / 16:26

Autor: Hina

Premijer Milanović i ministar Hajdaš Dončić s izaslanstvom COSCO-a

Predsjednik Vlade Zoran Milanović i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić sastali su se danas s izaslanstvom kineske brodarske kompanije China Ocean Shipping Company (COSCO), s kojima su razgovarali o aktivnostima i planovima COSCO-a u Srednjoj Europi s posebnim naglaskom na Luku Rijeka, izvijestili su vladini Odnosi s javnošću.

Zoran Milanović s kineskim gostima (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Zoran Milanović s kineskim gostima (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Predsjednik Vlade Zoran Milanović i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić sastali su se danas s izaslanstvom kineske brodarske kompanije China Ocean Shipping Company (COSCO), s kojima su razgovarali o aktivnostima i planovima COSCO-a u Srednjoj Europi s posebnim naglaskom na Luku Rijeka, izvijestili su vladini Odnosi s javnošću.

COSCO je najveća kineska i jedna od najvećih svjetskih kompanija specijaliziranih za pružanje cijele palete usluga u pomorskom prometu, od kontejnerskog prijevoza do logističkih servisa i to preko mreže svojih kompanija po cijelom svijetu.

Premijer Milanović i ministar Hajdaš Dončić razgovarali su s glavnim direktorom COSCO grupe Wei Jiafuom, direktorom za Europsko područje COSCO-a Fu Haichaom i direktorom podružnice COSCO-a u Italiji Xu Hongjiem. Sastanku je nazočio i izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Narodne Republike Kine u Hrvatskoj Shen Zhifei.

Predstavnici kineske brodarske kompanije informirali su premijera Milanovića i ministra Hajdaša Dončića o svom interesu za poslovanjem s Lukom Rijeka, kao poveznice sa Srednjom Europom. Kina pridaje sve veću pozornost regiji Srednje Europe, rekao je glavni direktor COSCO grupe Wei Jiafu, što dokazuje i skorašnji sastanak u Varšavi, gdje će kinesku delegaciju voditi premijer Wen Jiabao.

Hrvatske luke dobro su pozicionirane i imamo dugu tradiciju kao pomorska zemlja, kazao je premijer Milanović, a malo luka u Europi ima prednosti poput Rijeke za brzi transport do zemalja Srednje Europe. Kineski investitori su dobrodošli u Hrvatsku, a mi ćemo učiniti sve u svojoj moći da uklonimo barijere ulaganjima. Do sada je bilo puno razgovora, sad je pravo vrijeme da se oni materijaliziraju, zaključio je predsjednik Vlade.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika