23.04.2012. / 18:58

Autor: Hina

Pregovori o nuklearnom programu: Salehi optimist

Iranski ministar vanjskih poslova Ali Akbar Salehi u ponedjeljak je izrazio optimizam u pogledu pregovora o iranskome nuklearnom programu, koji bi se trebali održati 23. svibnja u Bagdadu uz sudjelovanje velikih svjetskih sila iz grupa 5+1.

Ali Akbar SalehiAli Akbar SalehiIranski ministar vanjskih poslova Ali Akbar Salehi u ponedjeljak je izrazio optimizam u pogledu pregovora o iranskome nuklearnom programu, koji bi se trebali održati 23. svibnja u Bagdadu uz sudjelovanje velikih svjetskih sila iz grupa 5+1.

"Rezultati sastanka u Istanbulu bili su zadovoljavajući, a ja sam definitivno optimist kada je riječ o predstojećem sastanku u Bagdadu", rekao je okupljenim novinarima Salehi, koji boravi u dvodnevnom radnom posjetu Tunisu.

Teheran je obnovio dijalog o svojim osjetljivim nuklearnim aktivnostima 14. travnja u Istanbulu zajedno s članovima grupe 5+1, a riječ je o pet stalnih zemalja članica Vijeća sigurnosti (SAD, Rusija, Kina, Francuska i Velika Britanija) i Njemačkoj.

Dvije bi se strane trebale sastati 23. svibnja u Bagdadu. Zapadnjaci optužuju Iran za pokušaj izrade nuklearnog oružja, što službeni Teheran neprestano opovrgava. Zapad također pokušava dobiti jamstva službenog Teherana prema kojima se nuklearni program koristi isključivo u civilne svrhe.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika