24.04.2012. / 15:12

Autor: Hina

Westerwelle ne želi ponovne pregovore o proračunskom paktu

Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle odbio je u utorak zahtjev socijalističkog kandidata na francuskim predsjedničkim izborima Francoisa Hollandea o potencijalnim ponovnim pregovorima o europskom proračunskom paktu, u slučaju Hollandove pobjede.

Guido WesterwelleGuido WesterwelleNjemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle odbio je u utorak zahtjev socijalističkog kandidata na francuskim predsjedničkim izborima Francoisa Hollandea o potencijalnim ponovnim pregovorima o europskom proračunskom paktu, u slučaju Hollandove pobjede.

"Svi moraju biti svjesni činjenice da smo o paktu odluku odnijeli nakon vrlo dugih pregovora" i smatram ga dobrim i vjerodostojnim, kazao je šef njemačke diplomacije.

"Taj pakt ne ovisi o izbornom rezultatu. Vlade rade za svoje države, a ne za sebe. Takvo nam je povjerenje potrebno da bismo zajamčili bolju budućnost u Europi i za Europu", rekao je Westerwelle.

Hollande, koji je u prednosti nakon prvoga kruga predsjedničkih izbora održanih u nedjelju u Francuskoj, pozvao je na ponovne pregovore i dopunu dogovora o proračunskom paktu, uz pomoć mjera kojima bi se stimulirao gospodarski rast i mogućnost za zapošljavanje.

Sporazum je 2. ožujka potpisalo 25 europskih zemalja, a svrha mu je poduprijeti i ojačati zajedničku proračunsku disciplinu.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
28/1/12

Bvalen16, 24.04.12. 16:58

Naravno da je Švabo odbio nove pregovore jer gdje god se spomene veća socijalna osjetljivost to ne odgovara korporacijama i eliti koja i stoji iza "ujedinjenja " tj.stavljanja cijele Europe pod totalnu kontrolu nekolicine ...Pohlepa i bahatost će im se na kraju osvetiti i to gadno.....Zaslužuju sve što će im se na kraju dogoditi...


registracija
28/1/12

Bvalen16, 24.04.12. 17:19

Odluku o paktu su donijeli poslije dugo pregovora??Misli reći da je dugo vremena trebalo da se svi važniji političari korumpiraju da prodaju svoje države za "siću"..Ovo je Hitler želio napraviti samo u to doba nije bilo virtualnog novca i MMF-a, pa je pokušao oružjem i izgubio.Danas je većina vlasništva Eu u šapama "elite" i korporacija koji gaze preko ljudi i njihovih prava jer im ništa nije važno osim dobiti....Ali Budi se istok i zapad. A kad ustane zemaljsko roblje.?????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika