24.04.2012. / 17:28

Autor: Hina

Optužni prijedlog i stegovne mjere protiv bjelovarskog policajca zbog homofobije

Protiv bjelovarskog policajca koji je na Facebooku objavio homofobne komentare o zločinu u kojem je 25-godišnjak ubio 47-godišnjeg ljubavnika podnijet će se optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije te odgovarajuće stegovne mjere, priopćila je danas bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava, koja se javno ispričava zbog neetičnoga i neprofesionalnog ponašanja policijskog službenika.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaProtiv bjelovarskog policajca koji je na Facebooku objavio homofobne komentare o zločinu u kojem je 25-godišnjak ubio 47-godišnjeg ljubavnika podnijet će se optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije te odgovarajuće stegovne mjere, priopćila je danas bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava, koja se javno ispričava zbog neetičnoga i neprofesionalnog ponašanja policijskog službenika.

Djelatnici za zakonitost postupaka bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave i unutarnje kontrole MUP-a utvrdili su da je policajac prekršio Zakon o suzbijanju diskriminacije pa će protiv njega Prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog, a zbog nedoličnog ponašanja izvan službe, očekuju ga i odgovarajuće stegovne mjere.

Ovim putem bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava javno se ispričava "zbog neetičnoga i neprofesionalnog ponašanja policijskog službenika", stoji u priopćenju načelnika Policijske uprave Jakoba Bukvića.

Na homofobne komentare bjelovarskog policajca jučer su upozorile udruge Iskorak i Kontra. Komentar je na profilu otvorenom za javnost objavila osoba pod imenom Kruno Karas, za koju stoji da je završila Policijsku akademiju.

Bjelovarski policajac bit će prijavljen zbog kršenja članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije koji propisuje novčane kazne od 5000 do 30.000 kuna za one koji zbog "prouzročenja straha drugome ili stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na temelju razlike u rasi, etničkoj pripadnosti, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovnom stanju, članstvu u sindikatu, društvenom položaju, bračnom ili obiteljskom statusu, dobi, zdravstvenom stanju, invaliditetu, genetskom naslijeđu, rodnom identitetu ili izražavanju i spolnoj orijentaciji povrijedi njegovo dostojanstvo".

Vezane vijesti

Diskriminira se svugdje, ali najviše kod zapošljavanja

Diskriminira se svugdje, ali najviše kod zapošljavanja

Diskriminacija u Hrvatskoj najraširenija je u području rada i zapošljavanja, čak u 63 posto slučajeva. Zatim slijede zdravstvena zaštita, pravosuđe,… Više

Komentari

registracija
7/3/11

medjimurec, 24.04.12. 17:39

Na face-u , na svojoj privat stranici je objavio svoje privatno misljenje - sta se koga uopce tice necija privatna strana nije mi bas jasno?


registracija
28/1/12

Bvalen16, 24.04.12. 19:15

Ma zbog čega??Pa nije to napisao na službenoj stranici Mup-a i nije držao govor u javnosti obučen u uniformu...Jebeš tu demokraciju,sad se krši njegovo pravo na privatno mišljenje.Kako je krenulo još će nas i pedofili tužakati zbog duševne boli....I mene je strah kad vidim te kretene u "povorci ponosa" kako se žvalje,strah me je da će im se dozvoliti da odgajaju djecu,strah me njihove propagande o homoseksualnosti kao nečemu ispravnom i dobrom,na kraju strah me je da zbog takvih nestati ljudska populacija i šta sad..mogu li ih tužiti jer se bojim ..Pljuc


registracija
1/3/11

Laudate, 24.04.12. 20:03

U ljude se uvlači strah od razgovora o pojedinim temama, kao npr ova.
Vraćamo se u neka vremena za koja smo mislili da su iza nas, i počinje autocenzura.

Iskorak & Kontra će sa ovakvim ponašanjem učinit da će ljudi zazirati od gledanja i pričanja o homoseksualcima.
Još nitko simpatije i ljubav nije utjerao (nametnuo) pendrekom pa neće ni ove udruge uz pomoć represivnog državnog aparata.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika