24.04.2012. / 19:43

Autor: Hina

Sarkozy i Hollande privlače glasače Marine Le Pen

Predsjednički kandidati u Francuskoj počeli su u utorak izražavati suosjećanje s problemima glasača u ekonomskoj krizi i na taj način privlačiti jednu petinu ukupnog broja glasača, one koji su u prvome krugu glasali za desničarku Marine Le Pen.

Marine Le PenMarine Le PenPredsjednički kandidati u Francuskoj počeli su u utorak izražavati suosjećanje s problemima glasača u ekonomskoj krizi i na taj način privlačiti jednu petinu ukupnog broja glasača, one koji su u prvome krugu glasali za desničarku Marine Le Pen.

Konzervativni predsjednik Nicolas Sarkozy bori se za politički opstanak jer je prvi krug izbora u nedjelju završio na drugome mjestu pa je objavio da nijedna tema nije zabranjena i odmah na skupovima i u intervjuima počeo neumorno govoriti o temama Marine Le Pen, poput straha od useljenika, kao i o nesigurnosti i islamu.

Njegov socijalistički protivnik Francois Hollande koji je prvi krug završio na prvome mjestu i po anketama je glavni kandidat za novoga francuskoga predsjednika u drugome krugu izbora 6. svibnja, rekao je u utorak kako su glasači Nacionalnog fronta izrazili "socijalni gnjev" i najavio kako će ih on štititi od "financijske globalizacije i neuspješne Europe".

U karikaturi u dnevniku Le Mondeu u parodiji na Romea i Juliju prikazani su Hollande i Sarkozy kako jedan drugomu zabadaju nož u leđa, a istovremeno glasačima Marine Le Pen koji su na balkonu nude bukete u francuskim nacionalnim bojama i pjevaju im serenadu.

"Poznaješ li ih'", pita jedan pristalica Le Pen, a drugi odgovara: "Nikad ih nisam vidio".

Po prvoj anketi koju je institut Ifop proveo nakon nedjelje, Hollande s 55 posto glasova vodi za 10 posto ispred Sarkozyja.

Vezane vijesti

Hollandeov plan za Europu

Hollandeov plan za Europu

Nakon tri godine krize, Europska unija je pred šekspirijanskom dilemom: biti ili ne biti. George Soros i Christine Lagarde, predsjednica Međunarodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika