25.04.2012. / 09:49

Autor: Totalsport

Sada, više nego ikad, želim zahvaliti Messiju na svemu

- Dospjeli smo ovamo zahvaljujući tom momku. Više nego ikad želim mu zahvaliti na svemu što je ove sezone učinio za nas - rekao je Guardiola

Promašivši 11-erac na početku drugog poluvremena uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka na Nou Campu, Lionel Messi izravno je skrivio poraz svoje Barcelone od Chelseaja...

Umjesto da odu na 3-1, Katalonci su ostali ganjati rezultat, što im se na kraju osvetilo: Fernando Torres pred sam je kraj utakmice izjednačio na 2-2 i donio londonskoj momčadi ukupnu 3-2 pobjedu. Messi, koji je iz penala pogodio gredu, a kasnije iz igre i vratnicu, ostao je tako bez pogotka u dvobojima protiv Chelseaja i osmi put zaredom.

Nakon svega, u njegovu je obranu stao trener katalonskog kluba Josep Guardiola.

- Dospjeli smo ovamo zahvaljujući tom momku. Više nego ikad želim mu zahvaliti na svemu što je ove sezone učinio za nas - rekao je Guardiola nastavivši:

- Moje divljenje prema njemu nema granica: on je odlučan, hrabar i igra fantastično u različitim uvjetima.

- U Pamploni smo igrali na minus deset Celzijevih stupnjeva. Bilo je vrlo hladno. Inzistirao je da igra, gladan pobjede. Primjer je za sve nas: načinom na koji se natječe, načinom na koji sve oko sebe čini boljima. Znam da će sada proživljavati nekoliko teških dana baš stoga jer je toliko kompetitivan. No, to je upravo ono lijepo u nogometu: nekad se smiješ, nekada plačeš.

Guardiola je konstatirao da se ključnim po razvoj utakmice pokazao pogodak brazilskog veznjaka Ramiresa na samom kraju prvog poluvremena, kojim su gosti, s igračem manje na travnjaku, smanjili na 2-1.

- Da smo na na poluvrijeme otišli s 2-0, prošli bismo u finale. Njihov pogodak za smanjenje rezultata loše se psihološki odrazio na nas.

- Svejedno smo opet dobro počeli drugo poluvrijeme. Nažalost, nismo pogodili iz 11-erca i to je Chelseaju dalo dodatnu snagu. Bilo je teško zabiti nam u vremenu koje je preostalo za igru.

- Da, teško je zabiti. Mi nismo momčad koja može igrati na više različitih načina. Imamo posebit stil igre zbog kojeg su suparnici uvijek ti koji se moraju prilagođavati. Svejedno, nastavit ćemo sezonu i, nakon što završi, dobro je pronalaziriati kako bismo zaključili što je najbolje za klub.

Kad je u pitanju njegova budućnost, Guardiola je kazao:

- Odlučit ću što dalje u nekoliko idućih dana. Razgovarat ću sa svojim asistentom Titom Vilanovom i predsjednikom kluba Sandrom Rosellom i zajednički ćemo odlučiti što je najbolje za klub.

- Porazgovarat ćemo o svemu, o situaciji u klubu, te donijeti odluke koje se od nas očekuju i za koje je sazrijelo vrijeme.

Vrativši se još jednom na utakmicu, Guardiola je otkrio da ništa ne može zamjeriti svojim igračima.

- Nakon utakmice gledate svoje igrače i pokušavate im objasniti u čemu su pogriješili. Oni od vas upravo to očekuju. Pitaju se zašto nisu ušli u finale. Nisam znao što bih im rekao.

- Na kraju svega, nismo u finalu i to je sve što se računa. Iskreno, vjerujem da ovaj put nije bio red na nas.

- Učinili smo sve što smo mogli, apsolutno sve, no došli smo samo do polufinala.

- Opet, sve je to nebitno jer nismo uspjeli. To je jedino važno. U nečemu smo očito pogriješili. Moramo vidjeti u čemu da bismo ponavljanje iste pogreške izbjegli u budućnosti.

- Također, moramo iskazati poštovanje spram Chelseajeve obrambene igre. Morali su biti izuzetno hrabri i mentalno jaki u spoznaji da će morati igrati na taj način - zaključio je trener još uvijek aktualnih španjolskih, europskih i svjetskih prvaka.

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 25.04.12. 10:50

Neuspjeh Barcelone,po meni,se krije isključivo u nevjerovatno upornim i dosadnim pokušajima "ušetavanja u gol".Bez izravnih udaraca na gol u svih 90 minuta igre.Dva nikakva pokušaja tijekom cijele utakmice,sa ruba šesnaesterca,nisu dovoljni da izmjene rezultat.Poraz vidim u totalno pogrešnoj strategiji baš kod šutiranja.99 % vremena dominirati nadmoćno a izvući ovakav rezultat,je dokaz pogreške i Gvardiole i igrača na terenu.Zato Gvardiola,kao i Bilić često,nije u pravu kada kaže,"učinili smo baš sve"! Činili jesu,ali očigledno pogrešno.Da to priznaju,bilo bi poštenije,Ovako je to posipanje pepelom i kao da žele reći da je i sam Bog bio protiv njihove pobjede.Neće biti baš tako.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika