25.04.2012. / 10:45

Autor: Hina

I BiH istražuje Sanaderove krimene

Barišić je u svom iskazu ustvrdio kako mu je Sanader osobno naložio da za potrebe HDZ 1990. osigura 1,2 milijuna kuna i da taj novac preda Boži Ljubiću

Photo: Marko Lukunić/PIXSELL Photo: Marko Lukunić/PIXSELL Državna agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) počela je prikupljati podatke koji bi trebali pokazati je li stranka HDZ 1990. odnosno njen predsjednik Božo Ljubić doista dobio milijun i 200 tisuća kuna iz "crnih fondova" kojima je preko Mladena Barišića upravljao bivši hrvatski premijer i predsjednik HDZ Ivo Sanader, potvrdila je glasnogovornica SIPA-e Željka Kujundžija.

"To je faza prikupljanja podataka, a nakon toga će uslijediti njihova obrada i eventualno produbljivanje saznanja", izjavila je Kujundžija kako je u srijedu citira sarajevski "Dnevni avaz".

Glasnogovornica krovne policijske agencije u BiH je pojasnila kako je temelj za ove predistražne radnje svjedočenje bivšeg HDZ-ova rizničara Barišića na suđenju Sanaderu u slučaju "Fimi medija".

Barišić je u svom iskazu ustvrdio kako mu je Sanader osobno naložio da za potrebe HDZ 1990. osigura 1,2 milijuna kuna i da taj novac preda Boži Ljubiću.

SIPA je ovaj slučaj počela istraživati sukladno standardnim procedurama kojih se pridržava prikupljajući informacije iz različitih izvora pa i medija.

Kujundžija je kazala kako će, budu li prikupljene informacije koje ukazuju na počinjenje kaznenog djela, o tome izvijestiti Tužiteljstvo BiH koje će onda odlučiti o eventualnoj daljnjoj istrazi.

Božo Ljubić je Barišićeve tvrdnje ranije odlučno zanijekao tvrdeći kako ni on niti HDZ 1990. nisu dobili nikakav novac iz "crnih fondova" zbog kojih se sudi Sanaderu.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 25.04.12. 12:37

Ovdje više nije riječ o političko-kriminalnoj hobotnici ,vodje je riječ o kvatnoj fizici i protkanosti kriminalom.Očekujem da se pojavi i čistač cipela iz bilo kojega dijela Hrvatske,koji je upleten u kriminal.Ako se za nešto može pohvaliti Sanadera,to je činjenica da je zaista radio i bio aktivan.Organizirao i operacionalizirao sve pore hrvatskog društva.Na svim razinama,pa i šire (kako se da iščitati iz priloženoga).Nevjerovatno da je isključivo bio motiviran državnom destruktivnošću i rušenju svih vrednota u Hrvatskoj.To nije samo sljed HDZ-ovske katastrofalne politike od 90.god.već njegova evolucija.U negativnom smjeru naravno.Ovo njegovo smijanje i smijanje Mačeka tijekom procesa,kao i kada izađu iz sudnice,ukazuje koliko je taj soj osoba pokvaren,neosjetljiv i apsolutno bez ikakvih ljudskih obilježja.Oni zaista predstavljaju dno dna svega moralnoga i poželjnoga u bilo kom sustavu.Za takve zaista vrijede samo prijeki sudovi i kazne.Oni truju i prostor i vrijeme svojom nazočnošću.Oni su sramota Hrvatske i čovjeka općenito.


registracija
26/2/12

okvardz, 25.04.12. 14:41

lopovska država.


registracija
26/2/12

okvardz, 25.04.12. 14:43

sanader i ostali banditi oko njega nemaju nimalo osjećaja za ostale oko sebe. to je vrsta ljudi kojoj je samo bitan njihov interes, vide samo sebe, oni to smatraju normalnim jer su odgojeni tako u familijama.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika