25.04.2012. / 13:35

Autor: Nacional.hr

Gredeljeve lokomotive idu u Maroko

Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC) za koju je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta

Gredeljeve lokomotive prevoze putnike diljem svijetaGredeljeve lokomotive prevoze putnike diljem svijetaDirektor Tvornice željezničkih vozila Gredelj Krešimir Kranjčec, potpredsjednik za internacionalne poslove Will Burrows i potpredsjednik za internacionalnu prodaju John E. Tookke američke tvrtke National Railway Equipment Company (NREC) potpisali su ugovor o obnovi i modernizaciji dizel-električnih lokomotiva serije GT26. Lokomotive su namijenjene za prijevoz teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama u Maroku, a vrijednost isporuke je približno 7 milijuna dolara.

Obnovom i modernizacijom spomenutih lokomotiva produljit će se njihov rok eksploatacije za još 25 godina. Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC) za koju je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.

"Radi se o svakako vrlo velikom poslu za nas i po prvi puta će TŽV Gredelj za spomenute lokomotive u sklopu ovog ugovora izrađivati kompletni glavni okvir. Potpisom ovog ugovora TŽV Gredelj je potvrdio znanje i sposobnost svojih stručnjaka te iznimnu reputaciju i konkurentnost u gradnji novih i održavanju postojećih željezničkih vozila na zahtjevnom inozemnom tržištu", istaknuo je direktor TŽV Gredelj Krešimir Kranjčec.

Vezane vijesti

Krešimir Kranjčec novi Direktor Tvornice željezničkih vozila Gredelj

Krešimir Kranjčec novi Direktor Tvornice željezničkih vozila Gredelj

Skupština TŽV Gredelj, društva u 100 postotnom vlasništvu Hrvatskih željeznica prošlog je tjedna za novog Direktora imenovala Krešimira Kranjčeca. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika