25.04.2012. / 17:04

Autor: Hina

Timošenko pretučena u zatvoru?

Glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert u srijedu je izjavio kako je Njemačka duboko zabrinuta zbog informacija prema kojima je bivša ukrajinska premijerka prošli tjedan pretučena tijekom preseljenja iz zatvora u bolnicu

ArhivaArhivaUkrajina je u srijedu pozvala ekipu njemačkih liječnika da pregleda i pobrine se za zdravstveno stanje Julije Timošenko koja se nalazi u zatvoru, nakon što je bivša ukrajinska premijerka i predstavnica ukrajinske oporbe u utorak najavila štrajk glađu zbog, kako je kazala, lošeg tretmana u zatvoru.

Kijev je "poslao službeni zahtjev Njemačkoj" u kojemu traži da se liječnicima klinike Charite Berlin dopusti da u Harkivu pregledaju Juliju Timošenko koja već dulje vrijeme pati od jakih bolova u kralježnici, izvijestio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

Grupa njemačkih i kanadskih liječnika najprije je u veljači pregledala Juliju Timošenko u zatvoru u Harkivu, a njemački liječnici pregled su ponovili u travnju. Tada su obavili i inspekciju državne bolnice koju je za njezino liječenje odredila ukrajinska vlada.

Glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert u srijedu je izjavio kako je Njemačka duboko zabrinuta zbog informacija prema kojima je bivša ukrajinska premijerka prošli tjedan pretučena tijekom preseljenja iz zatvora u bolnicu.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika