25.04.2012. / 17:27

Autor: Hina

Kosor: Čobanković mi nije najavio da će otići iz politike

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je danas kako joj potpredsjednik stranke Petar Čobanković nije najavio da će otići iz politike te da s njim nije razgovarala o njegovim idućim političkim potezima, koji će, uvjerena je, biti u skladu s onim što je najbolje za HDZ.

Petar ČobankovićPetar ČobankovićPredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je danas kako joj potpredsjednik stranke Petar Čobanković nije najavio da će otići iz politike te da s njim nije razgovarala o njegovim idućim političkim potezima, koji će, uvjerena je, biti u skladu s onim što je najbolje za HDZ.

"Nije mi rekao bilo kakvu informaciju da odlazi iz politike, nije mi rekao ništa o tome o čemu razmišlja budući da su unutarstranački izbori u tijeku", kazala je Kosor novinarima u Saboru, upitana je li joj Čobanković, kojega USKOK navodno istražuje u aferi Planinska, najavio da će napustiti politiku.

Čobanković joj je, rekla je, ranije najavio da se neće kandidirati za predsjednika županijskog HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, te da je te izbore "odlično proveo", a da s njim nije razgovarala o njegovim budućim koracima.

"Smatram da će Čobanković, kao odgovorna osoba i odgovorni član HDZ-a, učiniti sve ono u svojim sljedećim političkim koracima što bude smatrao da je najbolje za HDZ", kazala je Kosor.

Upitana koji bi Čobankovićev potez njoj kao predsjednici stranke najviše odgovarao, odgovorila je da će o tome s njim razgovarati, izrazivši uvjerenje da će, "kao i toliko puta do sada učiniti sve ono što bude i osobno smatrao da je najbolje za HDZ, a onda i za Hrvatsku".

Novinari su ju pitali i misli li da bi, upravo zbog istraga koje su protiv njega pokrenute te zbog činjenice da je bio jedan od popularnijih ministara, bilo pametnije da se Čobanković povuče.

Kosor je odgovorila kako politika prije svega mora dopustiti DORH-u, odnosno USKOK-u, da odradi svoj posao, te da ni ona svojim izjavama ni na koji način ne smije vršiti bilo koju vrstu pritiska na tužiteljstvo.

Činjenica je, istaknula je, da je Čobanković bio jedan od najpopularnijih, po njezinom mišljenju i najpopularniji ministar, što, kazala je, može posvjedočiti i kao bivša premijerka.

Čobankovića je opisala i kao osobu koja je "u ovom krutom političkom smislu često puta bio nekako nevidljiv, nije se nametao i nije izlazio u prvi plan".

Bio je, dodala je, iznimno uspješan kao ministar poljoprivrede, pa i u kriznim situacijama poput prosvjeda seljaka s kojima je znao satima razgovarati, pa i do kasno u noć.

"Nitko nije imao toliko strpljenja kao on", rekla je Kosor, ponovivši da je i sam Čobanković legalist te smatra da se određena pitanja trebaju istražiti.

Upitana hoće li joj biti žao ako odluči napustiti politiku, ponovila je da je Čobanković vrijedno i puno radio, da je zbog toga bio cijenjen i u Bruxellesu, gdje je otvorio i zatvorio teško pregovaračko poglavlje vezano za poljoprivredu.

"To su naprosto činjenice, a sada pustimo s jedne strane da DORH odradi svoj posao do kraja i da Čobanković donese sve potrebne odluke", poručila je predsjednica HDZ-a.

Novinari su potpredsjednika HDZ-a Vladimira Šeksa pitali je li istina da je Čobankoviću preporučio kako bio za stranku bilo najbolje da se povuče iz politike, na što im je odgovorio da takve špekulacije ne želi komentirati.

Upitan je li čuo za takve informacije, rekao je da je to pročitao u novinama, a na pitanje bi li mu bilo žao da Čobanković, kao u javnosti popularan političar, napusti politiku Šeks je odgovorio: "Čobanković je bio u politici i ostat će u politici".

Za komentar nagađanja da će otići iz politike te istrage koju protiv njega navodno vodi USKOK novinari u Saboru od jutra čekaju Čobankovića.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
23/2/12

cookiese, 25.04.12. 17:32

Jaco svima bi nam učinila uslugu kada bi se i ti povukla iz politike.Dovoljno si štete napravila svome narodu i stranci i sada je vrijeme da lijepo otiđeš u miru dok još možer jer uskoro će ti USKOK pokucati na vrata ali onda se više nećeš moći pravdati da ništa nisi znala.


registracija
23/2/12

cakovecmoj, 25.04.12. 17:32

Lupi glupost i ostane živa!
Kosorice, ostaješ sama..Evo, još je uz tebe Bačić i Vlado Šeks...No, i oni će, kako će tvoj brod sve više tonuti..odlaziti od tebe. Otiđi sama dok još imaš vremena.


registracija
24/2/12

leonarda, 25.04.12. 17:33

Jadranka Kosor ima jedan veliki problem. Iskreno je zaprepaštena da postoje neki likovi koji joj žele uzeti njezino mjesto Predsjednice HDZ-a.I da postoji korupcija u HDZ-u. Pa ona to nije znala....Jao!
Odi Kosorice! Odi!


registracija
24/2/12

maksi, 25.04.12. 17:34

Tin Ujević je jednom napisao - kako je teško biti slab, kako je teško biti sam!
Kosorice, daj odi i ti dok još možeš sama..jer uskoro će te nogom u to tvoje veliko dupe


registracija
27/3/12

Opar, 25.04.12. 17:34

Što prije Kosoricina druzina napusti stranku,bolje za sve.Dosta je gledanja istih istrosenih lica koja nam nista dobro ne obecavaju.HDZ treba mlade i perspektivne ljude,a čini mi se od svih kandidata da je upravo takav Domagoj Milošević


registracija
2/4/12

ivanka78, 25.04.12. 17:36

Trebali bi se Kosorica,Milinović,Šeks,Bačić...ugledati u svog kolegu Čobankovića i zajedno sa njime otići u političku povijest.Njihovo je djelovanje obilježeno samo brojnim aferama i lopovlukom i zato čelno mjesto u stranci treba preuzeti mlad i perspektivan političar,čije je političko djelovanje daleko od Ive Sanadera i crnih fondova.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika