25.04.2012. / 17:54

Autor: Hina

Kalambura potvrdu dobila zbog 'propusta' službenice suda

Kevrić je objasnio da službenica propustom nije vidjela tu obavijest pa je Kalamburi izdala potvrdu. Dodao je kako takve potvrde izdaju samo dvije službenice, da su ih taj dan kad je Kalambura došla po potvrdu izdale stotinjak, a lani ih je izdano 38.000, gotovo 160 na dan

Mirela HolyMirela HolyNedavno imenovana direktorica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sanja Kalambura, protiv koje je na snazi pravomoćna optužnica, dobila je potvrdu da se protiv nje ne vodi kazneni postupak zahvaljujući propustu službenice zagrebačkoga Općinskoga kaznenog suda, doznaje se na tom sudu.

"Internom istragom i nadzorom pravosudne inspekcije Ministarstva pravosuđa utvrđeno je da je propustom službenice izdana potvrda iako se protiv navedene osobe vodi kazneni postupak", rekao je za Hinu glasnogovornik suda Dražen Kevrić i pritom dodao kako je istragom utvrđeno da nije riječ o namjeri službenice.

Sanja Kalambura imenovana je na čelo Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 19. travnja, a mediji nagađaju će je vlada razriješiti već na ovotjednoj sjednici 27. travnja. Razlog smjene navodno će biti neistinit sadržaj potvrde da se protiv nje ne vodi kazneni postupak, koju je priložila dokumentaciji na natječaj.

Odmah nakon imenovanja mediji su objavili da je protiv nje potvrđena optužnica zbog zloporabe položaja i ovlasti dok je bila djelatnica tog fonda u doba direktora Vinka Mladinea, koji je poslije osumnjičen i optužen za razne malverzacije. Postavilo se pitanje kako je mogla dobiti potvrdu da se protiv nje ne vodi postupak pa je Ministarstvo pravosuđa jučer u Općinski kazneni sud poslalo inspekciju koja je utvrdila da je u kartonu Sanje Kalambure rješenje o otvaranju istrage te pravomoćnosti optužnice.

Kevrić je objasnio da službenica propustom nije vidjela tu obavijest pa je Kalamburi izdala potvrdu. Dodao je kako takve potvrde izdaju samo dvije službenice, da su ih taj dan kad je Kalambura došla po potvrdu izdale stotinjak, a lani ih je izdano 38.000, gotovo 160 na dan.

Glasnogovornik suda nije želio prejudicirati hoće li službenica stegovno odgovarati.

Bivšu voditeljicu projekta iz područja zaštite okoliša u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sanju Kalamburu USKOK je u svibnju 2010. optužio za zloporabu položaja i ovlasti kojima je taj fond navodno oštećen za više od 300 tisuća kuna. Riječ je o slučaju nabave kontejnera za smeće u općini Perušiću. Slučaj je poslije preuzelo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, a optužnica je na pravnu snagu stupila 25. veljače prošle godine.

Vezane vijesti

'Reciklirat ćemo te, baciti u peć i spaliti'

'Reciklirat ćemo te, baciti u peć i spaliti'

"Reciklirat ćemo te, baciti u peć i spaliti! Da, doslovce takvu poruku dobila sam u pismu čim sam najavila da krećem u radikalne promjene… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 25.04.12. 23:36

Toliko o informatizaciji;)


registracija
7/3/11

medjimurec, 26.04.12. 11:36

Da , sluzbenica "slucajno " pogrijesila ,ova tzv ministrica "slucajno" zna ishod postupka na sudu , sudkinja "slucajno " na bolovanju i nju su bez natjecaja "slucajno " zaposlili ... A sta bi bilo da sve nije izaslo u javnosti? Mafijaska banda sjedi u vladi izgleda !


registracija
14/7/11

Trinity, 26.04.12. 13:00

Jebote što je gadna!!!


registracija
8/8/09

tovar62, 26.04.12. 13:00

Ova je sigurno Vampirka,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika