25.04.2012. / 19:10

Autor: Hina

Papa osnovao istražno povjerenstvo o curenju informacija

Papa Benedikt XVI. osnovao je istražno povjerenstvo radi istrage o curenju povjerljivih informacija iz Vatikana od početka godine, priopćio je u srijedu Vatikan.

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. osnovao je istražno povjerenstvo radi istrage o curenju povjerljivih informacija iz Vatikana od početka godine, priopćio je u srijedu Vatikan.

"Nakon što su na televiziji i drugim medijima objavljeni povjerljivi dokumenti zaštićeni profesionalnom tajnom, Papa je naredio osnivanje kardinalskog istražnog povjerenstva koje bi trebalo baciti svijetlo na te događaje", stoji u priopćenju.

Povjerenstvo, sastavljeno od tri kardinala starija od 80 godina, Španjolca Juliana Herranza, Slovaka Jozefa Tomka i Talijana Salvatorea De Giorgija, sastalo se 24. travnja kako bi se "utvrdila metoda i vremenski okvir rada povjerenstva". Dokumenti koji su "procurili" u talijanske medije govore o borbama za moć između starijih kardinala, navodnoj korupciji i nepotizmu u vođenju Vatikana te primjeni odredbi protiv pranja novca.

Prema glasnogovorniku Svete Stolice ocu Fedricu Lombardiju, cilj objave tih dokumenata bio je "stvoriti pomutnju i prikazati Vatikan, vodstvo Crkve i samu Crkvu u lošem svjetlu".

Vezane vijesti

Vatikan ucjenjuju

Vatikan ucjenjuju

Vatikan je izložen ucjeni, posebice nakon dokumenata koje je prošli tjedan objavio dnevni list La Repubblica, priopćila je u srijedu Sveta Stolica i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika