25.04.2012. / 19:56

Autor: Hina

NATO povećava snage na Kosovu pred izbore u Srbiji

NATO je u srijedu počeo jačati svoje mirovne snage na Kosovu zbog mogućih nemira uslijed planova Srbije da provede izbore na Kosovu četiri godine nakon što se ono otcijepilo.

KFOR je pojačao svoje snage na KosovuKFOR je pojačao svoje snage na KosovuNATO je u srijedu počeo jačati svoje mirovne snage na Kosovu zbog mogućih nemira uslijed planova Srbije da provede izbore na Kosovu četiri godine nakon što se ono otcijepilo.

Prvih 250 njemačkih vojnika od pojačanja od 700 vojnika došlo je u prištinsku zračnu ulogu a ostali bi trebali doći u ponedjeljak uoči izbora 6. svibnja.

Napetosti rastu zbog planova Srbije da provede parlamentarne i predsjedničke izbore među Srbima u njenoj nekadašnjoj južnoj pokrajini gdje su 90 posto stanovništva Albanci.

Napetosti su najosjetnije u Mitrovici gdje Albance i Srbe dijeli rijeka Ibar i nekoliko tisuća NATO-ovih mirovnjaka.

"COMKFOR (Zapovjednik NATO-ovih snaga na Kosovu) procijenio je da imamo višu razinu napetosti i kako bi bili spremni izvršiti sve naše zadaće zatražili smo te dodatne vojnike", rekao je novinarima glasnogovnornik KFOR-a Marc Stummler.

S dodatnim vojnicima iz Njemačke i Austrije ukupan broj NATO-ovih vojnika na terenu bit će 6900.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika