26.04.2012. / 08:01

Autor: Hina

Slovenija, Hrvatska i Kosovo razbili mrežu krijumčara ljudi

U Hrvatskoj je uhićeno 12 osoba, a na Kosovu dvije, među njima i 35-godišnjak za kojega je utvrđeno da je bio organizator trgovine ljudima, a koristio je više imena

IlustracijaIlustracijaSlovenska policija objavila je u srijedu da je u suradnji sa hrvatskom policijom, sigurnosnim institucijama Kosova, te misijom EULEX 17. travnja razbila kriminalnu organizaciju koja se bavila ilegalnim krijumčarenjem ljudi preko državnih granica.

Akcija praćenja aktivnosti ilegalne kriminalne mreže u kojoj su sudjelovali državljani Turske, Kosova, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije počela je u listopadu prošle godine, a 17. travnja zaključena je na području Ljubljane.

Ukupno je uhvaćeno 60 ilegalnih izbjeglica koji su plaćali mreži za prelazak državnih granica, od tega 47 u Sloveniji, 7 u Italiji, 3 u Njemačkoj i 3 u Hrvatskoj, objavila je u srijedu slovenska policija u priopćenju.

Članovi međunarodne kriminalne udruge od listopada prošle godine prokrijumčarili su preko granica 64 osoba, od toga 36 turskih, 13 kosovskih, 10 hrvatskih državljana, dva državljanina Crne Gore, jednog Srbije, jednog Italije i jednog BiH.

Neki od njih su ilegalno prelazili državnu granicu između Hrvatske i Slovenije i u obrnutom smjeru jer im je prije bila izrečana zabrana ulaska u Schengenski prostor.

Među organizatorima i vodičima bio je 38-godišnji državljanin BiH koji živi u Sloveniji, a sada je u pritvoru.

U Hrvatskoj je uhićeno 12 osoba, a na Kosovu dvije, među njima i 35-godišnjak za kojega je utvrđeno da je bio organizator trgovine ljudima, a koristio je više imena.

Uspješnom međunarodnom suradnjom policija uspjelo se identificirati i uhititi većinu organizatora, od kojih su neki povratnici jer su se ilegalnim prijelazima bavili i ranijih godina, a za ilegalne prelaske slovensko-hrvatske granice koristili su mjesta na području policijskih uprava Koper, Ljubljana, Novo mesto i Maribor.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 26.04.12. 10:58

A kaj je sa srbijom i crnom gorom?


registracija
24/7/11

mrvek, 26.04.12. 11:40

james
oni su švercali te ljude. LOL


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika