26.04.2012. / 13:08

Autor: Nacional.hr

Nisu problem političari u NO, nego korupcija

Ogluši li se Hrvatska na te upute i zamjerke, drugi izvještaj, koji će biti objavljen u listopadu mogao bi biti napisan u potpuno drugačijem tonu

Zoran Milanović i Jose Manuel BarrosoZoran Milanović i Jose Manuel BarrosoIzvješće Europske komisije o monitoringu Hrvatske u načelu je bilo pozitivno. Najveću je zabrinutost u Europi izazvala odluka Vlade o imenovanju političara u nadzorne i upravne odbore javnih i državnih tvrtki.

Iako je premijer Milanović izjavio kako od te prakse neće odustati, jer se ona provodi i u drugim zemljama članicama u Bruxellesu ističu kako nisu sami političari problem.

Kako javlja HRT, Europska komisija nema ništa protiv političara u nadzornim odborima tvrtki, već ih muči činjenica da u Hrvatskoj nema odgovarajućeg mehanizma sprječavanja korupcije u tim slučajevima.

EK je poslala precizne zamjerke i pitanja vezano uz najavljene promjene Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Traže da Vlada što prije imenuje članove u Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa jer bi ono bilo svojevrsna brana korupciji u javnm tvrtkama.

Ogluši li se Hrvatska na te upute i zamjerke, drugi izvještaj, koji će biti objavljen u listopadu mogao bi biti napisan u potpuno drugačijem tonu.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 26.04.12. 13:31

kako je BAROSSO namjestio Njemcima da prodaju PORTUGALU --Podmornice u vrijednosti od 2 Milijarde € dok je bio lokalni Politicar zato ga Njemci biraju vec drugi put da bi sakrili SKANDAL.....i BAROSSO je korumpiran....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika