26.04.2012. / 13:19

Autor: Nacional.hr

Hrvati u prva tri mjeseca deponirali prosječno 920.000 eura dnevno

Hypo Alpe-Adria-Banka d.d. u 2012. godini nastavila je sa snažnim razvojem sektora poslovanja s građanstvom te iznadprosječnim rastom depozita građana, kojih je prvom tromjesečju prikupljeno 58,8 milijuna eura.

Markus FerstlMarkus FerstlHypo banka je tako tijekom 64 radna dana prosječno privukla oko 920 tisuća eura dnevno te je zaključno s ožujkom imala 1,596 milijardi depozita u eurima. U prva tri mjeseca 2012. godine Hypo banka je ostvarila 3,83 postotni rast u odnosu na kraj 2011. godine, što je više nego dvostruko više od industrijskog prosjeka rasta štednje građana koji se zaključno s veljačom kretao oko 1,71 posto.

U odnosu na prvi kvartal 2011. godine, Hypo banka je u pogledu rasta štednje građana ostvarila rast od 163 milijuna eura, tj. 11,4 posto, što je gotovo nego dvostruko više od industrijskog prosjeka rasta koji se zaključno s veljačom kretao oko 6,57 posto.

"Kontinuirani iznadprosječni rast štednje građana jasan je dokaz povjerenja postojećih i novih klijenata koji se svakim danom sve više opredjeljuju za Hypo banku, a također i pokazatelj kako svojim klijentima ne pružamo samo povoljne uvjete već prije svega uslugu najvišu razine te bogatu lepezu kvalitetnih proizvoda koje smo posebno prilagodili njihovim svakodnevnim potrebama", izjavio je Markus Ferstl, predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Banke.

Nastavak razvoja sektora poslovanja s građanstvom strateška je odluka Banke te će Hypo nastaviti s uvođenjem novih proizvoda, usluga, daljnjim širenjem poslovne mreže, otvaranjem novih poslovnica te puštanjem u promet novih bankomata u najvećim hrvatskim gradovima.

Vezane vijesti

Masna bankarska zarada na valu krize

Masna bankarska zarada na valu krize

Banke u Hrvatskoj su u razdoblju od 2008. do 2011. godine samo na kamatama zaradile 42 milijarde kuna, u istom razdoblju banke su naplatile ukupno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika