26.04.2012. / 14:43

Autor: Hina

Prijava zbog zločina nakon Bljeska

Mario Mažić iz Inicijative mladih rekao je na konferenciji za novinare u Zagrebu da su glavnome državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, uz prijavu koja se temelji na svjedočenjima žrtava, predali i listu svjedoka i oštećenih u tom slučaju

Prijava je predana Mladenu BajićuPrijava je predana Mladenu BajićuInicijativa mladih za ljudska prava Hrvatske i Srpski demokratski forum (SDF) podnijeli su danas državnome odvjetništvu kaznenu prijavu zbog ratnog zločina protiv 500-tinjak ratnih zarobljenika koji su nakon vojno-redarstvene akcije Bljeska odvedeni u Varaždin, gdje su, tvrdi se u prijavi, bili maltretirani, mučeni i premlaćivani.

Mario Mažić iz Inicijative mladih rekao je na konferenciji za novinare u Zagrebu da su glavnome državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, uz prijavu koja se temelji na svjedočenjima žrtava, predali i listu svjedoka i oštećenih u tom slučaju.

Prijavu su podnijeli protiv osoba koje su kao zapovjednici specijalnih postrojba MUP-a, Vojne policije i Hrvatske vojske, kršeći međunarodno pravo, zapovijedale ili znale da njihovi podređeni muče ratne zarobljenike na osobito okrutan i podmukao način te da s njima nečovječno postupaju i nanose im velike patnje te im ugrožavaju zdravlje batinama i verbalnim zastrašivanjem.

Inicijativa i SDF naveli su da su 4. svibnja 1995. hrvatske snage ušle su na područje tadašnje zaštićene zone UN-a u zapadnoj Slavoniji, u područje oko Pakraca, gdje su dan prije pripadnici vojske tzv. SAO Krajine po dogovoru predali oružje UN-ovim mirovnim snagama i čekali predaju hrvatskim snagama.

Hrvatske snage, tvrde u udrugama, nakon toga odvojile su žene i djecu i odvezle su više od 500 muškaraca autobusima u Varaždin pred sportsku dvoranu, gdje su ih natjerale da stoje na nogama s rukama na leđima.

Pošto su pripadnici hrvatskih snaga zarobljenike istuširali hladnom vodom, odveli su ih na ispitivanja na kojima su ih pripadnici policijskih i drugih snaga psihički maltretirali, mučili i tukli. Zarobljenici su zlostavljani kada pripadnici Crvenoga križa ne bi bili prisutni, a pošto su neko vrijeme proveli u Varaždinu, većina ih je odvedena u Bjelovar pred vojni sud, gdje su bili optuženi za oružanu pobunu, a zatim amnestirani i vraćeni u Pakrac, tvrde u udrugama.

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 26.04.12. 15:06

Fuck off Inicijativi mladih za ljudska prava SRH i VelikoSrpskom kvazidemokratskom forumu!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 26.04.12. 16:18

Kad daš Bajiću prijavu,to je isto kao da je baciš u vjetar.


registracija
21/4/11

Milankn, 26.04.12. 16:32

Hahaha... e, ljudi, ne mogu se prestati smijati. Dojučerašnji četnici (SDF je udruga aboliranog bivšeg šefa tzv. Srpske autronomne oblasti Zapadna Slavonija), zajedno sa svojim bradatim "podmlatkom" iz tzv. Inicijative mladih, nemaju pametnijeg posla nego opet praviti budale od sebe:

"...odvezle su više od 500 muškaraca autobusima u Varaždin pred sportsku dvoranu, gdje su ih natjerale da stoje na nogama s rukama na leđima... ...zarobljenike istuširali hladnom vodom, odveli su ih na ispitivanja na kojima su ih pripadnici policijskih i drugih snaga psihički maltretirali... većina ih je odvedena u Bjelovar pred vojni sud, gdje su bili optuženi za oružanu pobunu, a zatim amnestirani i vraćeni u Pakrac..."

Znači, tjerali su četnike iz propale vojske "krajine" da stoje? I to na nogma? I to s rukama na leđima? O, strahote, o jezivog zločina. Potom su ih istuširali? Pa što da im radiš, kad se ne peru. A jesu im i brade obrijali? I kažete, psihički su ih maltretirali? Da im nije tko možda i opsovao mater četničku? Ružno ih pogledao? Pa su im delikatni, suptilni "krajinski" osjećajćići bili povrijeđeni... što im je propala Velika Srbija :-)

Hahahaa... e, ljudi, ovo je koma živa. Molim, dajte ovo u sve novine, da se ljudi smiju, kakve gluposti ti velikosrbi rade...


registracija
6/1/12

UnDeR, 26.04.12. 16:58

Dal to onaj čejenčina Veljko Džakula iz SDF-a, inicijator pobune protiv RH, sada prijavljuje tu istu RH radi zločina? Ovoga ima samo kod nas....


registracija
30/3/11

das, 26.04.12. 18:10

..sada ćete vidjeti kako bajić zna,može i hoće biti brz..srbi su se požalili i odmah će krenuti istraga,privođenja,pretresi...jer On ima saznanja,prijava je podignuta..sada ćete vidjeti...a kada ima saznanja da je Država pokadena,popljačkana eeeee onda ide sporo,tek na gurkanje iz EK ili EU..pitam se do kada će se tom čovjeku tolerirati njegova pristranost političkim kriminalcima koji su nas pokrali?


registracija
1/4/07

ulomax, 26.04.12. 18:51

trebalo ih je povjesat umjesto sto su morali "jadni" stajati ,odmorili bi noge.Ove mladce i cetnike koji seru takodje treba povjesat radi regulacije probave.


registracija
9/2/12

bobance, 26.04.12. 19:37

Treba ih odvesti na Ovcaru.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 26.04.12. 19:54

treba ih u jasenovac.he,.he.he


registracija
10/2/12

Hazu, 26.04.12. 20:50

bobance,pazi što govoriš


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika