26.04.2012. / 15:40

Autor: Nacional.hr

Milinović: Podmeće mi obavještajno podzemlje

Ušli smo u drugo poluvrijeme predizborne utakmice za predsjednika HDZ-a i dokument koji ste vidjeli danas u jednom dnevnom tisku je neautentičan i falsifikat", rekao je Milinović

Darko Milinović (Pixsell)Darko Milinović (Pixsell)Bivši potpredsjednik Vlade te ministar zdravstva i socijalne skrbi, Darko Milinović, tvrdi kako je od bivše HDZ-ove blagajnice, Branke Pavošević, 'dva puta preuzeo sredstva i donirao ih za gradnju crkve Sv. Jakova u Bilaju', a kako su druge isplate krovotvorene, piše Jutarnji list.

Bivši potpredsjednik Vlade te ministar zdravstva i socijalne skrbi naglašava kako trenutno traje predizborna utrka u HDZ-u i kako su isplate 'falsificirane'.

„Ušli smo u drugo poluvrijeme predizborne utakmice za predsjednika HDZ-a i dokument koji ste vidjeli danas u jednom dnevnom tisku je neautentičan i falsifikat. Ako bi se pobliže pozabavili tim dokumentom, onda bi i sami uvidjeli da sam potpisao nešto, a da je nakon toga prepravljano i nadopisivano nešto drugo. Slažem se, kao što je rekla predsjednica stranke Jadranka Kosor, svatko tko je uzimao u vlastiti džep mora odgovarati ili svatko onaj tko je imao u određenom trenutku saznanja da je postojao nekakav crni fond i nije to prijavio, isto tako mora odgovarati. Dakle, dokument je neautentičan i to je grafološko testiranje zatražila moja stranka bez moga znanja. Da su mene pitali, ja bih rekao nema potrebe, moji su potpisi autentični, ali iznos, tko je i na koji način dopisivao i mijenjao i to se vidi jasno iz toga dokumenta, nije na meni da to otkrivam", rekao je Milinović .

Nastavlja kako mu možda finacijske malverzacije podmeće 'obavještajno podzemlje'.

„Očito sam prepoznat kao favorit pa su onda počele i ovakve igre i ovo mi liči na rukopis obavještajnog podzemlja. Ponavljam, počelo je drugo poluvrijeme utakmice za predsjednika HDZ-a i možemo očekivati ovih dana dosta i podmetanja. Želim podsjetiti, ispitano je stotinjak svjedoka u aferi Fimi Media, jeste čuli da je netko spomenuo D od Darka Milinovića? Na to sam ponosan, a ovu donaciju sam preuzeo iz legalne stranačke blagajne", izjavio je Milinović.

Podsjetimo kako je Branka Pavošević, optužena u slučaju Fimi-Media je u svom priznanju USKOK-u na Županijskom sudu izjavila kako je iz crne stranačke blagajne Milinoviću u više navrata isplaćivala novac.

Bivši ministar Vlade potvrdio je samo dio njenog iskaza.

„Istina je da sam iz legalne blagajne HDZ-a dva puta preuzeo sredstva i donirao ih za gradnju crkve Sv. Jakova u Bilaju. Radilo se o 35 000 kuna 2008. i 35 000 kuna 2009. godine. Potpisao sam da sam preuzeo taj novac, a župnik u Bilaju također je potpisao priznanicu o preuzimanju donacije i uputio zahvalnicu HDZ-u za pomoć" , rekao je Milinović.

Istaknimo kako je Branka Pavošević istražiteljima predala sve isplatnice i bilješke koje je vodila o crnoj blagajni HDZ-a, među njima su i dvije isplatnice na ime Darka Milinovića na iznose od 30 000 i 20 000 kuna s potpisom preuzimatelja. Postoje i isplate na Milinovićevo ime za razdoblje od 17 mjeseci u iznosu od 10 000 kuna mjesečno, uz 15 isplata nalazi se i potpis.

Nalaz grafološkog vještaka iz Centra za forenzička ispitivanja Ivan Vučetić potvrdio je 'podudarnosti u svim relevantnim rukopisnim značajkama potpisa'. „Usporedbom originalnih spornih parafnih potpisa Darka Milinovića koji u fotokopiji prilaže s nespornim parafnim potpisima Darka Milinovića utvrđene su podudarnosti u svim relevantnim rukopisnim značajkama potpisa", piše u zaključku.

Iz svjedočenja se može zaključiti kako je Milinović tijekom 2008. i 2009. godine od Branke Pavošević dobio sveukupno 240 000 kuna.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 26.04.12. 16:20

Je Milinoviću,isto tako su ti podmetnuli onu kućerinu.Ti htio malu,a oni uvalili ogromnu pa se ti moraš pravdati.


registracija
23/2/12

cookiese, 26.04.12. 16:24

milinović ne treba ništa niti govoriti jer čim zucne iz njega izlazi laž ako je toliko siguran da je ovaj dokument lažan neka ga da na analizu pa da vidimo kom čarape a kom gaće.milinoviću da imaš i malo morala podnio bi ostavku ovako sam sebe diskreditiraš.


registracija
25/4/12

Volpi, 26.04.12. 16:24

daleko od toga da karamarko se ne bavi sa mutnim poslovima u kampanji i da ljudima čak i prijeti,ali isto tako Milinoviću ne glumi sada neku žrtvu jer kada si novce stavljao u džep onda ti nitko nije podmetao,a sada kada se vidi da si lagao najedanput svi su krivi osim tebe.


registracija
27/3/12

Opar, 26.04.12. 16:27

Milinoviću ti si podzemlje zajedno sa Šeksom,kosoricom,sanaderom i ostalima.Vrijeme je da stranku preuzmu mlađi kadar,kojima ce glasaci ponovno vjerovati.Gledano sa strane nekako mi najozbiljnije djeluje Milošević,koji je dokazani gospodarstvenik,a ne demagog kao većina


registracija
2/4/12

ivanka78, 26.04.12. 16:32

Sve se kada tada otkrije.Konačno je izišlo djelo na vidjelo.Milinoviću je zbog toga mjesto u remetincu,a ne u utrci za čelno mjesto hdz-a.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika