26.04.2012. / 17:04

Autor: Hina

Josipović: Ukidanje povlaštenih mirovina je dogovoreno

Predsjednik Ivo Josipović rekao je danas u Rovinju odgovarajući na novinarsko pitanje o tome što misli o traženju saborske oporbe da se ukinu povlaštene predsjedničke mirovine kako "to nije trebalo posebno tražiti jer je to već dogovoreno i dio je programa vladajuće koalicije".

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Ivo Josipović rekao je danas u Rovinju odgovarajući na novinarsko pitanje o tome što misli o traženju saborske oporbe da se ukinu povlaštene predsjedničke mirovine kako "to nije trebalo posebno tražiti jer je to već dogovoreno i dio je programa vladajuće koalicije".

"Uostalom, i osobno sam govorio o potrebi da se svi građani pod jednakim uvjetima umirove", rekao je predsjednik Josipović i dodao da se, nakon isteka mandata, namjerava vratiti na sveučilište. Pritom je izrazio nadu da će i budući predsjednici pronaći pravi način da se nakon završetka mandata uključe u društveni život i rad.

Na pitanje novinara kako komentira to što se strani ulagači često žale na mnoge prepreke koje nailaze u Hrvatskoj i je li se s dolaskom nove vlasti promijenilo ozračje, predsjednik Josipović je odgovorio kako su se uistinu žalili strani ulagači, ali istodobno i domaći.

"Ne smijemo zaboraviti da i naši ljudi žele ulagati. Primjedbe su dolazile sa svih strana i one se odnose uglavnom na dugotrajne i komplicirane procedure te na prevelik broj papira i zahtjeva za dozvole i uključivanje u planove", istaknuo je, dodajući kako bez promjene na tom planu neće biti dobro za hrvatsko gospodarstvo.

Po njegovim riječima, vidljivi su prvi pomaci, no, dodao je, smatra da bi "nepotrebne neformalnosti trebalo što više reducirati i od Hrvatske učiniti zemlju koja prihvaća investicije".

Zamoljen da komentira podatak da je u Hrvatskoj prihod od poreza 1,5 milijarda kuna veći nego lani, rekao je kako je to dobra vijest te kako treba detaljno analizirati razloge.

"Vjerojatno su razlozi višestruki, možda se bolje pokrenulo gospodarstvo, možda se manje taji porez, ili je možda na djelu efikasnija zaštita javnog inetersa i naplate poreza", zaključio je hrvatski predsjednik.

Predsjednik Josipović, koji danas boravi u Rovinju, sastao se s istarskim županom Ivanom Jakovčićem i rovinjskim gradonačelnikom Giovannijem Sponzom, a nakon razgovora novinarima je izrazio zadovoljstvo što se taj grad i Istarska županija intenzivno pripremaju za turističku sezonu i već sada spremno čekaju dolazak gostiju.

Nakon toga, predsjednik Josipović posjetio je eko-muzej "Kuća o batani", a obratiti će se i sudionicima "Microsoft WinDays12", jedne od najvećih i najvažnijih informatičkih konferencija u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 26.04.12. 18:06

"duboki naklon", "ljubim ruke", "sluga pokoran",..takvog poznamo našeg g.predsjednika! No kako se zakuhava na strani g.Mesića,uskoro možemo opet slušati o ACTA-i,ZAMP-u,KAMENSKOM,oo ima toga u Grškovićevoj koliko i slavonskih kobasica!


registracija
28/4/10

Zvonko, 26.04.12. 18:42

Kad će Herr Jovu netko od novinara upitati gdje mu je japa Ante živio od 1945. pa do 1970-ih, dok je čekao da se stanovi izuzeti iz nacionalizacije, što to već značilo, sagrade?

Jel ostao u kakvom šumarku podno Medvednice ili je kao zaslužni suborac Milke Planinc i Sime Dubajića uletio u kakav ispražnjeni stančić, kućicu, vilicu?


registracija
24/3/10

bagsy, 26.04.12. 21:07

Dignu pdv za 3 % i onda kažu da im nije jasno otkud 1,5 milijardi kuna više.


registracija
19/4/11

aircanada, 26.04.12. 22:45

koja demagogija za ovce, ukinut će jednu predsjedničku povlaštenu mirovinu, to će nas spasit, a tisuće kradeze privilegija se ne dira???


registracija
26/12/06

capica, 26.04.12. 23:19

Zvonko, 26.04.12. 18:42

Gdje je živio predsjednikov otac?Kakve to ima veze s ičim , a kamo li s predsjedničkom mirovinom? Usput, samo usput , ti naravno znaš da su svi stanovi bili u društvenom vlasništvu, a ne privatnom. Gdje bio da bio Josipovićev otac od -do , nije važno, jer je imao samo stanarsko pravo, a ne vlasništvo. Razmeš Zvonko?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika