27.04.2012. / 10:43

Autor: Hina

Lanac brze prehrane mora platiti osam milijuna dolara odštete

Godine 2005. Monika Samaan, tada sedmogodišnjakinja, njezini roditelji i brat bili su hospitalizirani zbog trovanja salmonelom nakon što su jeli piletinu u restoranu KFC blizu Sydneya

IlustracijaIlustracijaAustralski sud presudio je da lanac brze prehrane KFC mora platiti 8,3 milijuna američkih dolara odštete obitelji australske djevojčice koja je zbog trovanja pilećim mesom zadobila teška oštećenja mozga te je osuđena na život u invalidskim kolicima.

Godine 2005. Monika Samaan, tada sedmogodišnjakinja, njezini roditelji i brat bili su hospitalizirani zbog trovanja salmonelom nakon što su jeli piletinu u restoranu KFC blizu Sydneya.

KFC je objavio da se radilo o tragičnom slučaju, ali je izrazio i "duboku razočaranost i iznenađenje odlukom suda" protiv koje će se žaliti.

Prošloga tjedna sud u New South Walesu dosudio je u korist obitelji. Odvjetnik nesretne obitelji kazao je da je djevojčina bolest "iscrpila ograničena financijska sredstva obitelji".

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika