12.06.2002. / 00:00

Autor: Kristijan Žibreg

Rijeka

Hrvatski dani Interneta

HT je predstavio svoju novu uslugu "Ured potpune komunikacije"

Danas je u Rijeci, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, počeo niz predavanja u sklopu Hrvatskih dana Interneta. Predavanja su namijenjena poslovnim korisnicima te budućnosti i primjeni Interneta i e-poslovanja za male i srednje poduzetnike. Jedan od predavača bila je i dr. sc. Višnja Samardžija iz Ministarstva europskih integracija koja je govorila o rješenjima i koracima koje je njeno ministarstvo poduzelo u sklopu preduvjeta i mogućih efekata integriranja Hrvatske u Europsku uniju.
Nadan Vidošević iz Hrvatske gospodarske komore je održao predavanje na temu pretjeranih očekivanja i otrežnjavajućeg razočarenja Internet tehnologija i ukqazao na “prosvijetljenje” te novo povećanje produktivnosti koje iz njega proizlazi. Osobito zanimljivo je bilo izlaganje Borisa Žitnika iz IDC Hrvatska koji je govorio i značajkam i trendovima hrvatskog Internet tržišta u okviru nalaza istraživanja tržišta što ih u sektoru IT-a redovito obavlja IDC – međunarodna korporacija za istraživanje IT tržišta. To su tek neka od sveukupno 60-ak stručnih predavanja koja su okupila dosad najveći broj stručnjaka iz branše. Nije zanemaren niti aspekt namijenjen krajnjim korisnicima pa su tako organizatori omogućili besplatno korištenje cyber caffea svim okupljenim posjetiteljima, a posebno valja izdvojiti Internet radionice u organizaciji zagrebačke informatičke škole Algebra.
HT je predstavio svoju novu uslugu “Ured potpune komunikacije” koja korisnicima omogućuje potpunu umreženost djelatnika bez obzira na lokaciju. Drugim riječima, ovo rješenje omogućuje telerad (rad od kuće), mobilno umrežavanje, umrežavanje unutar ureda, povezivanje ureda itd.

(foto: Krešimir Lauš)

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika