27.04.2012. / 13:03

Autor: Totalsport

Solberg u vodstvu nakon prve etape

Solberg je u cilj ušao nakon četiri minute i 54.9 sekundi, s 3.6 sekundi prednosti pred privremenim momčadskim kolegom Danijem Sordom, koji na ovoj utrci mijenja ozlijeđenog Jari-Mattija Latvalu

Petter Solberg (Wikipedia)Petter Solberg (Wikipedia)Norvežanin Petter Solberg u Fordu u vodstvu je nakon uvodne etape, tzv. superspecijala, kojim je u četvrtak navečer otvoren Argentinski reli, peto ovogodišnje natjecanje Svjetskog prvenstva.

Ford je u potpunosti dominirao po hladnom i vlažnom vremenu, a Citroënov odabir tvrdih guma se pokazao potpunim promašajem, tako da je aktualni svjetski prvak Sebastien Loeb završio etapu dugu 6.04 kilometra tek na osmom mjestu s 10.2 sekunde zaostatka za Solbergom, dok je njegov momčadski kolega Mikko Hirvonen 11. s 13.3 sekunde lošijim vremenom.

Solberg je u cilj ušao nakon četiri minute i 54.9 sekundi, s 3.6 sekundi prednosti pred privremenim momčadskim kolegom Danijem Sordom, koji na ovoj utrci mijenja ozlijeđenog Jari-Mattija Latvalu.

Na trećem je mjestu pobjednik Portugalskog relija, Norvežanin Mads Østberg (Adapta Ford), a među petoricom najboljih nakon prvog dana su i Estonac Ott Tanak (M-Sport Ford) i Rus Jevgenij Novikov (M-Sport Ford).

Argentinski se reli nastavlja u petak s pet etapa.

Argentinski reli, rezultati nakon prve etape:

1. Petter Solberg (Nor / Ford) 4:54.9

2. Dani Sordo (Špa / Ford) +3.6

3. Mads Ostberg (Nor / Adapta Ford) +4.8

4. Ott Tanak (Est / M-Sport Ford) +5.2

5. Evgeny Novikov (Rus / M-Sport Ford) +5.2

...

Vezane vijesti

Franchitti pobjednik utrke 500 milja Indianapolisa

Franchitti pobjednik utrke 500 milja Indianapolisa

Škot Dario Franchitti (39) iz momčadi Chip Ganassi Racing pobjednik je 96. izdanja prestižne automobilističke utrke iz IndyCar serije, 500 milja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika