27.04.2012. / 15:50

Autor: Nacional.hr

Potrošači:

Nakon poskupljenja u NO INE ne treba nitko ni ulaziti

„Neprimjereno je, nepotrebno i nedopustivo, da se sada sve greške iz bliže i dalje povijesti u odnosu na poslove s plinom u Republici Hrvatskoj rješavaju kroz cijenu za kućanstava i to u trenutku prisutne krize te sve težih uvjeta života", piše u priopćenju

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSavez udruga za zaštitu potrošača naglašava u priopćenju za javnost kako se s povećanjem cijene električne energije i prirodnog plina trebalo ići postepeno, u što manjim postotnim iznosima.

Ističu kako je cijena porasla neprimjereno visoko i kako se ne pazi na najugroženije grupe građana. Smeta i obrazloženje povećanja cijena usklađenjem s europskim cijenama, 'jer se kod nas nikad ne spominje da po paritetu kupovne moći hrvatski potrošači plaćaju i struju i plin približno prosjeku 27 zemalja EU'. Piše kako je poskupljenje u cilju namicanja sredstava za investicije koje će se onda trošiti pod nadzorom 'podobnih'.

„Neprimjereno je, nepotrebno i nedopustivo, da se sada sve greške iz bliže i dalje povijesti u odnosu na poslove s plinom u Republici Hrvatskoj rješavaju kroz cijenu za kućanstava i to u trenutku prisutne krize te sve težih uvjeta života. Nakon ovakve odluke, u NO INE ne treba nitko ni ulaziti, a pitanje je i tko će poželjeti plin kad dođe do Dalmacije", piše u priopćenju koje potpisuje Nenad Kurtović.

Vezane vijesti

Istraživanje Nielsen Company: Hrvatski potrošači među najpesimističnijima

Istraživanje Nielsen Company: Hrvatski potrošači među najpesimističnijima

Povjerenje potrošača širom svijeta oslabilo je u trećem tromjesečju u odnosu na tri prethodna mjeseca, i to ponajviše u SAD-u i Europi, dok su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika