27.04.2012. / 16:11

Autor: Totalsport

Guardiola odlazi, Tito Vilanova novi trener

- Još u prosincu sam znao da odlazim, ali nisam to htio reći igračima

Ekipa Barcelone (Reuters)Ekipa Barcelone (Reuters)Josep Guardiola potvrdio je na konferenciji za novinare da nakon četiri godine napušta Barcelonu. Novi trener katalonskog kluba od sljedeće će sezone biti Guardiolin dosadašnji pomoćnik Tito Vilanova.

Nakon što je tijekom jutra na treningu objavio igračima svoju odluku, Guardiola je nekoliko sati kasnije potvrdio odlazak i pred predstavnicima medija na "presici" na kojoj je nazočna bila i većina nogometaša prve momčadi. Iako se činilo da je odlučio otići tek nakon sastanka s predsjednikom kluba Sandrom Rosellom u srijedu navečer, Guardiola je priznao da je puno ranije znao da sljedeće sezone neće voditi još uvijek aktualne europske i španjolske prvake.

- Još u prosincu sam znao da odlazim, ali nisam to htio reći igračima. Ispričavam se svima što sam stvorio neizvjesnost, ali želio sam pričekati s objavom dok ne zavvršimo s nastupom u Ligi prvaka. Svjestan sam da je privilegija biti trenerom Barcelone, ali osjećam se prazno - kazao je 41-godišnji stručnjak koji je u četiri godine osvojio 13 trofeja, uključujući dvije Lige prvaka i tri španjolska prvenstva.

- Sretan sam i ponosan što sam bio ovdje, ali četiri godine su vječnost. Sada moram vratiti entuzijazam, strast - dodao je Guardiola, ne otkrivši buduće planove.

Jasno je tek da će mu posljednja utakmica na klupi Barcelone biti finale Kupa kralja protiv Athletic Bilbaa, a nakon toga će dirigentsku palicu preuzeti njegov sadašnji pomoćnik, 43-godišnji Tito Vilanova. Izbor je to sportskog direktora kluba Andonija Zubizarrete.

- Odlučili smo se za Tita jer je on jamstvo da će momčad nastaviti igrati istim stilom. Uvijek smo govorili da ćemo najprije rješenja tražiti u vlastitoj kući. Tako je bilo s igračima, a sada i s trenerom - objasnio je Zubizarreta.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika