27.04.2012. / 16:48

Autor: Nacional.hr

Grčić kritizirao: HEP se ne smije restrukturirati na teret građana

"Očekivano je da su građani ogorčeni, na takvo nešto ne može ne biti reakcije. HEP dolazi u situaciju da se na račun građana pokušava organizirati. I o tome smo žustro razgovarali, HEP se mora unutar sebe restrukturirati, ne može doći do poskupljenja struje, a da se to rasipa neracionalno u samome HEP-u", rekao je Grčić

Branko GrčićBranko GrčićGostujući u Intervjuu tjedna na Soundsetu, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić komentirao je najave drastičnog poskupljenja struje i plina. "Mi smo sada gospodarski na nuli i nadam se da je ovo zadnja loša vijest", istaknuo je. Posebno se okomio na Hrvatsku elektroprivredu.

"Očekivano je da su građani ogorčeni, na takvo nešto ne može ne biti reakcije. HEP dolazi u situaciju da se na račun građana pokušava organizirati. I o tome smo žustro razgovarali, HEP se mora unutar sebe restrukturirati, ne može doći do poskupljenja struje, a da se to rasipa neracionalno u samome HEP-u", rekao je Grčić.

Za razliku od kolege iz Vlade Radimira Čačića, Grčića posebno smeta činjenica što cijena struje skače radi usklađivanja s cijanama u Europi.

''Jer struja kod nas poskupljuje na teret građana, čije plaće nisu usklađene s europskima'', pojašnjava Grčić. Vlada stoga puno očekuje i od novopečenog šefa HEP-a i Čačićevog stranačkog kolege Zlatka Koračevića.

"Od predsjednika Uprave HEP-a očekujemo restrukturiranje i uvođenje reda, racionalizaciju, pretvaranje HEP-a u, ne samo firmu koja vodi računa o svakoj kuni, nego i u društveno odgovornu firmu", naglasio je Grčić.

Stručnjacima za EU fondove smiješi se 200 novih radnih mjesta

Kako bi se iz EU fondova uspjelo izvući što više novca, potreban je kvalificiran kadar, kojeg u Grčićevom ministarstvu trenutno kronično nedostaje. Stoga Grčić najavljuje i nova zaposlenja u javnoj upravi.

"Imamo trenutno oko 350 ljudi, a prema mjerilima koja smo usvojili u procesu pregovaranja trebali bismo imati bar 550. Moramo primiti bar 200 novih visokoobrazovanih ljudi spremnih učiti i raditi dulje od osam sati dnevno. Nadam se da će nam pomoći i ideje kolege Mrsića s mladim vježbenicima. A dio ćemo prerasporediti iz drugih ministarstava", rekao je Grčić.

Vezane vijesti

Jesenski paket reformi

Jesenski paket reformi

Kratkoročno. Ta riječ ponajbolje bi opisala većinu dosadašnjih poteza Kukuriku koalicije u prvih pola godine vladavine. Kroz nove porezne sustave i… Više

Komentari

registracija
5/5/10

katlin, 27.04.12. 17:25

HEP se ponaša kao Zagrebački Holding. Sve na leđa građana. Jednom štangu drži SDP-ova vlada, a drugom SDP-ova gradske skupština..


registracija
5/1/07

james, 27.04.12. 20:25

Vlada koja je otišla, prvo je od HEP-a uzela profit iz 2010. a potom naredila HEP-u da digne kredit za investicije.
Zar tako brzo zaboravljate?


registracija
9/5/10

lolobrigita, 28.04.12. 14:38

Ajde da nas bar netko iz vlade smatra dovoljno inteligentnima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika