27.04.2012. / 18:13

Autor: Hina

Sanader se više ne mora svakog prvog ponedjeljka javljati sucu istrage

Optuženi bivši premijer Ivo Sanader više se neće morati svakog prvog ponedjeljka u mjesecu javljati sucu istrage, odlučio je danas zagrebački Županijski sud, dok iz USKOK-a najavljuju žalbu na tu odluku.

Ivo SanaderIvo SanaderOptuženi bivši premijer Ivo Sanader više se neće morati svakog prvog ponedjeljka u mjesecu javljati sucu istrage, odlučio je danas zagrebački Županijski sud, dok iz USKOK-a najavljuju žalbu na tu odluku.

Iako mu je kao mjera opreza ukinuta obveza javljanja sucu istrage, Sanader i dalje bez sudske dozvole ne smije napuštati Zagreb. Za puštanje iz pritvora, iz kojega je izašao sredinom prosinca prošle godine, Sanader je morao predati i putovnicu te položiti jamčevinu u protuvrijednosti od 12,6 milijuna kuna u nekretninama svojih prijatelja, među kojima je i bivši predsjednik Sabora Luka Bebić.

Sanaderu se na zagrebačkom Županijskom sudu sudi u dva korupcijska postupka pa je u sudskoj zgradi na Zrinjevcu i do četiri puta svakoga tjedna.

Ponedjeljkom i utorkom sudi mu se u slučaju Fimi media za izvlačenje novca i punjenje HDZ-ovog "crnog fonda" novcem državnih institucija i tvrtki. Četvrtkom i petkom održavaju se ročišta u objedinjenom postupku zbog ratnog profiterstva, odnosno uzimanja provizije od Hypo banke sredinom 90-ih te primanja 10 milijuna eura mita od čelnika MOL-a za prepuštanje upravljačkih prava u Ini.

"Do sada smo imali više od 50 raprava na koje je uredno došao i mjera javljanja sucu istrage je postala nepotrebna", ustvrdila je Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika