28.04.2012. / 15:56

Autor: Hina

Panetta: Al Kaidu se ne može uništiti jednim udarcem

Američki ministar obrane Leon Panetta izjavio je da je nemoguće uništiti Al Kaidu jednim udarcem, ali je rekao da je ubojstvo njezinog vođe Osame bin Ladena oslabilo tu terorističku mrežu, javlja CNN.

Leon PanettaLeon PanettaAmerički ministar obrane Leon Panetta izjavio je da je nemoguće uništiti Al Kaidu jednim udarcem, ali je rekao da je ubojstvo njezinog vođe Osame bin Ladena oslabilo tu terorističku mrežu, javlja CNN.

"Jasno je da ne postoji čarobni štapić kojim možemo odjednom uništiti Al Kaidu... Međutim, što smo uspješniji u uklanjanju onih koji čine njihovo duhovno i ideološko vodstvo, to je veća naša sposobnost da oslabimo prijetnju koju oni predstavljaju za ovu i druge zemlje", kazao je Panetta dodajući da je siguran da je SAD sada sigurniji kada više nema bin Ladena.

"Kada tome dodate druge operacije koje smo proveli protiv vođa Al Kaide, mislim da su one stvarno oslabile Al Kaidu kao organizaciju", rekao je Panetta istaknuvši da ta teroristička organizacija više nema sustav zapovjedništva i kontrole kakav je potreban za izvršavanje napada kao što je bio onaj 11. rujna 2001. na SAD.

Međutim, upozorio je da to ne znači da prijetnja terorizma više ne postoji.

Bin Laden je ubijen 2. svibnja prošle godine u tajnoj operaciji američke elitne postrojbe u pakistanskom gradu Abbottabadu.

Vezane vijesti

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

Islamistička internetska stranica objavila je u utorak video poruku Abu Yahye al-Libia, drugog čovjeka Al Kaide za kojeg je Washington ustvrdio da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika