28.04.2012. / 17:06

Autor: Hina

Hrvatski laburisti počeli s akcijom "Pitajte Vladu"

Uoči 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, Hrvatski laburisti - Stranka rada danas u cijeloj Hrvatskoj, na ulicama i štandovima počinju s akcijom "Pitajte Vladu", koja je trajati do 12. svibnja, a smisao joj je da građani postave pitanja koja će stranka proslijediti ministrima, a odgovore proslijediti građanima na njihove kućne adrese.

Dragutin LesarDragutin LesarUoči 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, Hrvatski laburisti - Stranka rada danas u cijeloj Hrvatskoj, na ulicama i štandovima počinju s akcijom "Pitajte Vladu", koja je trajati do 12. svibnja, a smisao joj je da građani postave pitanja koja će stranka proslijediti ministrima, a odgovore proslijediti građanima na njihove kućne adrese.

Akciju je na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava - ispred ulaza u Importanne centar predstavio predsjednik zagrebačke podružnice Hrvatskih laburista Robert Prugovečki koji je istaknuo da se akcija provodi na nacionalnoj razini, u više od 100 ogranaka po cijeloj Hrvatskoj, a u Zagrebu u svim gradskim četvrtima.

Pojasnio je da će na različitim lokacijama imati štandove gdje će građani moći postaviti svoja pitanja, staviti ih u kutiju. Stranka će ih nakon sistematizacije preko svojih saborskih zastupnika proslijediti ministrima. Kad stignu odgovori proslijedit će ih građanima na njihove kućne adrese.

"Smisao akcije je da se građani uključe u neposrednu demokraciju te da mogu putem naših saborskih zastupnika postaviti pitanja ministrima koji su dužni u roku od 30 dana odgovoriti", pojasnio je Prugovečki, ocjenivši da je odaziv građana dobar.

Istaknuo je da će od vlade na konstruktivna pitanja građana tražiti konstruktivne odgovore.

"Zanima nas što građani misle i osjećaju u ovom trenutku i kako su određeni prema vladi", kazao je.

Rekao je da su akciju odlučili provesti uoči Međunarodnog praznika rada zato što je, kako je kazao, "ugrožen rad".

"Radna mjesta nestaju kao na Fordovoj traci. Evidentno je da vlada nema spremnosti za strukturne reforme i da je spremna samo građane još više osiromašiti, uzeti im još to malo novca što im je ostalo i još im više osiromašivati kućni budžet", zaključio je Prugovečki.

Vezane vijesti

'Najamnici' će srušiti cijenu rada

'Najamnici' će srušiti cijenu rada

Dragutin Lesar (Klub Hrvatskih laburista - stranke rada) oštro se u današnjoj saborskoj raspravi usprotivio Prijedlogu zakona o poticanju… Više

Komentari

registracija
22/4/12

nesolipamet, 28.04.12. 18:07

I ove pajde postadoše demagozi par exselans. Radite nešto,htjeli ste divlji kapitalizam,nije van valjao socijalizam....sad se handrite. Šta bi vi napravili da ste na čelu države? Ili bi bili isti.ili ništa nebi uradili,jer jer ADZe banda sve uradila u svoju korist. I ajd ti sad ispravi krivu drinu bez para....?


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 28.04.12. 19:12

@nesolipamet evo izvodive, dobre ideje koja nista ne kosta:

ako postoje ekonomski razlozi za povećanjem poreza, cijene struje i plina, onda se bar građanima može olakšati život tako da ne plaćaju sve one gluposti koje ne plaćaju građani drugih zemalja.

Prvo na listi su pristojbe za smeće od JAVNIH Bilježnika. To je najgluplja i najlopovskija profesija u povijesti Hrvatske. Samo su Vladimir Šeks, Zvonimir Šeparović, i Mato Arlović mogli biti takvi glupani i gadovi da bi pomogli stvaranje takve sramotne službe.

Treba ukinuti tehničke preglede za vozila mlađa od 5 godina, svake dvije godine za vozila od 5 do 10 godina. Sve fiskalne namete koje kavih komora, udruga i bezveznih organizacija. Svi ti nameti nemaju veze s tržištem, civilizacijom, ekonomijom. To je čista pljačka koje bi se čak i socijalisti sramili.


registracija
31/3/12

Bašo, 28.04.12. 23:31

Gospodo Laburisti-Stranka rada, ja pitam Vas kada ćete se okrenuti stvarnim potrebama i problemima radnika??? Zašto ne podržite radnike Jadrankamena, Dalmacijavina, Škverova-brodogradilišta, Uzora...kada traže da se te radne organizacija daju njima na upravljanje??? E to bi povredilo vaše tvrdo pravilo-mi ne rušimo kapitalizam, mi ga mislimo popravljati! Što ste vi tako naivni ili je nešto drugo u pitanju, kada mislite da se kapitalizam može popraviti??? Prava Stranka rada će pokrenuti radnike za ostvarenje njihovih prava kroz samoupravljanje, da radnici raspolažu onim što stvaraju, a ne popravljati kapitalizam!!! Osvjetlajte obraz, ako imate muda!!!


registracija
15/8/09

vergilia, 29.04.12. 10:25

Gospodo laburisti - građani su osiromašeni odavno, nije ih osiromašila ova Vlada nego dvadeset godišnja diktatura korumpiranih kriminalaca i lažnih domoljuba! Zar bi sada siromaštvo koje pliva vidljivo na površini hrvatske kaljuže trebalo opet zatrpavati u neku rupu, glavno da se ne vidi, te uljuljkavati narod dalje u iluzije da će sve samo od sebe nestati i da se može živjeti kako se živjelo? Gospodo laburisti - vi ste populisti, jedini cilj vam je napucati poene polularnosti, svakom normalnom je jasno da slijede godine odricanja i da nitko, baš nitko neće biti pošteđen, najmanje oni koji su i najmanje krivi za situaciju - na žalost je tako i drugačije ne može biti. Tko će pokriti sve gubitke nego - narod?? Ne postoji mecena koji će staviti pare na hrpu i reći - evo, počnite ispočetka. Do tog početka dug je put - trkeljanje i ispitivanje Vlade o svakakvim bedastoćama je samo igra za narod. Nadam se da će vas taj narod pročitati i ne nasjedati vam. Lopatu u ruke i delati - to vam preporučam!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika