29.04.2012. / 11:44

Autor: Totalsport

NBA doigravanje: Durant pogodio 1.5 sekundu prije kraja za pobjedu

Dallas nije uspio šokirati drugopostavljeni Thunder na Zapadu, ali je zato Orlando Magic to uspio protiv treće najbolje momčadi Istoka nakon regularnog dijela sezone – Indiane

Kevin DurantKevin DurantAktualni prvaci NBA lige, košarkaši Dallas Mavericksa, prokockali su veliko vodstvo u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije protiv Oklahome City Thundera.

Vodio je Dallas veći dio utakmice u Oklahomi, ali je u posljednje dvije i pol minute u potpunosti zakazao u obrani i dopustio Thunderu da postigne čak 12 poena. Tragičarem susreta pokazao se Nijemac Dirk Nowitzki koji je, unatoč 25 postignutih koševa, izgubio dvije lopte u posljednja tri napada Mavericksa na utakmici, te napravio prekršaj na Ibaki kojim je Španjolac zabio za dva plus jedan.

Dvije minute i 30 sekundi prije kraja utakmice Dallas je imao prednost 94-87. Međutim, Thunder se serijom 7-0 Kevina Duranta (četiri koša) i Ibake (3) vratio do izjednačenja, pa čak i poveo spomenutim košem i dodatnim slobodnim bacanjem Ibake (97-96). Mavericksi su u idućem napadu, devet sekundi prije kraja, preuzeli vodstvo zahvaljujući dvama slobodnim bacanjima Nowitzkog, ali je tada na scenu stupio Durant.

Nakon kratkog time-outa, Durant je dobio loptu u svoje ruke, othrvao je gotovo savršenoj obrani Shawna Mariona, te sa pozicije slobodnog bacanja pogodio težak šut preko njega i još jednog igrača Mavericksa. Lopta je najprije odsjela na obruču, ali je iz drugog pokušaja ipak prošla kroz mrežicu i uveselila 18.203 gledatelja u Chesapeake Energy Areni. Dallas je ostao bez ijedne minute predaha pa u sekundu i pol, koliko je ostalo do kraja, nije uspio ni zapucati prema košu.

Kod Thundera je najefikasniji s 28 koševa bio Russell Westbrook, dok je Durant zabio 25, ali je za to potrošio čak 27 lopti. Kod Mavericksa je Nowitki postigao 25 poena, uz šest skokova i pet asistencija.

Druga utakmica igra se u ponedjeljak, također u Oklahomi.

Dallas nije uspio šokirati drugopostavljeni Thunder na Zapadu, ali je zato Orlando Magic to uspio protiv treće najbolje momčadi Istoka nakon regularnog dijela sezone – Indiane.

Iako igraju bez svog najboljeg igrača, Dwighta Howarda, košarkaši Magica su čvrstom obranom i serijom 9-0 u posljednje četiri minute utakmice šokirali Pacerse koji su u ovaj susret ušli kao veliki favoriti.

Jason Richardson i Jameer Nelson postigli su po 17 koševa za Magic, dok je s druge strane David West zabio 19, a Danny Granger 17. Istaknimo i učinak centra Pacersa, Royja Hibberta, koji je uz osam poena imao i 13 skokova, te devet blokada.

Druga utakmica također je na rasporedu u ponedjeljak u Indianapolisu.

NBA doigravanje:

Četvrtfinale Istočne konferencije, 1. utakmice:

Chicago – Philadelphia 103-91 (Rose 23k, 9s, 9a, Hamilton 19k / Brand 19k, 7s, Holiday 16k, 7s)

Chicago vodi u seriji 1-0

Miami – New York 100-67 (James 32k, 4s, 3a, Wade 19k / Smith 17k, 4s)

Miami vodi u seriji 1-0

Indiana - Orlando 77-81 (West 19k, 9s / Nelson 17k, 9a)

Orlando vodi u seriji 1-0

Četvrtfinale Zapadne konferencije, 1. utakmica:

Oklahoma City - Dallas 99-98 (Westbrook 28k, Durant 25k,/ Terry 20k, 5a, Nowitzki 25k)

Oklahoma City vodi u seriji 1-0

Vezane vijesti

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Zvijezda ovogodišnje sezone američke NCAA košarke, Anthony Davis (Kentucky), najavio je velike planove za iduću, svoju prvu, NBA sezonu. Davis je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika