30.04.2012. / 13:39

Autor: Hina

Izrael najavio izgradnju zida na granici s Libanonom

Izraelska vojska objavila je u ponedjeljak da je započela izgradnju zida, dugog više od kilometra, na granici s Libanonom, u blizini izraelskog naselja Metula.

Foto:IlustracijaFoto:IlustracijaIzraelska vojska objavila je u ponedjeljak da je započela izgradnju zida, dugog više od kilometra, na granici s Libanonom, u blizini izraelskog naselja Metula.

"Ova gradnja koja je počela u ponedjeljak u suradnji je s Finulom (Snagama UN-a u Libanonu) i libanonskom vojskom. Cilj zida da je da se izbjegnu sukobi na granici", kazala je glasnogovornica izraelske vojske, bez drugih detalja.

Izraelski radio objavio je da će zid visok nekoliko metara biti izgrađen kako bi se spriječili napadi na Metulu iz Libanona, te da će njegova izgradnja trajati nekoliko tjedana.

U siječnju je izraelska vojska najavila ovaj projekt.

Izrael i Libanon su tehnički u ratu, ali vojni dužnosnici dviju zemalja redovno se sastaju pod okriljem Finula kako bi razgovarali o problemima na granici.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika