30.04.2012. / 17:33

Autor: Hina

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelju Baleta riječkog HNK Ivana pl. Zajca Staši Zurovcu 20. travnja otkazan je ugovor o radu zbog nepridržavanja obveza iz radnog odnosa, priopćeno je na internetskim stranicama tog kazališta.

Staša Zurovac (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)Staša Zurovac (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)Ravnatelju Baleta riječkog HNK Ivana pl. Zajca Staši Zurovcu 20. travnja otkazan je ugovor o radu zbog nepridržavanja obveza iz radnog odnosa, priopćeno je na internetskim stranicama tog kazališta.

U priopćenju se navodi da je Staša Zurovac 24. veljače ove godine podnio zahtjev kojim je od Kazališnog vijeća zatražio odobrenje umjetničkog djelovanja izvan matičnog kazališta od 24. veljače do 20. ožujka te od 1. do 29. travnja ove godine.

Kazališno vijeće HNK Ivana pl. Zajca nije odobrilo njegovu zamolbu, a unatoč tome, Staša Zurovac nije dolazio na posao od 24. do 29. veljače te od 1. do 16. ožujka, zbog čega mu je izrečeno upozorenje o obvezama iz radnog odnosa.

Iako upoznat s odlukom Kazališnog vijeća da mu je uskraćena suglasnost, Staša Zurovac ponovno je 30. ožujka podnio zahtjev za odobrenje rada izvan matične ustanove tijekom travnja, ističu iz HNK.

Kazališno vijeće opet je uskratilo suglasnost, a Zurovac, kako je navedeno u nastavku priopćenja, opet samoinicijativno od 2. travnja nije dolazio na posao. U kazalištu je bio samo 13. i 14. travnja, ali od 16. travnja godine ponovno ne dolazi na posao.

Intendantica kazališta Nada Matošević opetovano je upozoravala ravnatelja Baleta Stašu Zurovca na njegove profesionalne obaveze, ali je on, unatoč službenom upozorenju i najavi mogućih nužnih mjera, ponovio neopravdan izostanak s posla i time doveo do nužnosti otkazivanja ugovora o radu, stoji u priopćenju HNK Ivana pl. Zajca.

Vezane vijesti

Gerila protiv učmalog HNK

Gerila protiv učmalog HNK

Kada je u Jutarnjem listu nedavno objavljena informacija da je petero uglednih kazališnih djelatnika i jedan novinar u zagrebačkom HNK-u podiglo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika