30.04.2012. / 23:25

Autor: Hina

Occupy Wall Street, prvomajskim povodom

Globalni prosvjed

Pokret "Okupirajmo Wall Street" koji je privukao pozornost svijeta kad se sudionici lani osam tjedana nisu micali s Manhattana, u utorak kani organizirati globalne prosvjede kako bi pozornost svijeta usmjerio prema korporativnoj pohlepi, javljaju u ponedjeljak američki mediji.

Pokret "Okupirajmo Wall Street" koji je privukao pozornost svijeta kad se sudionici lani osam tjedana nisu mSprema se novi globalni buntSprema se novi globalni bunticali s Manhattana, u utorak kani organizirati globalne prosvjede kako bi pozornost svijeta usmjerio prema korporativnoj pohlepi, javljaju u ponedjeljak američki mediji.

Organizatori se nadaju da će osnažiti pokret OWS nakon razmjerno tihe zime.

Pozivi da se 1. svibnja organizira opći štrajk, da ne rade ni škole, ni banke ni trgovine, pojavili su se na internetu za Toronto, Barcelonu, London, Kuala Lumpur i Sydney, kao i u stotinama drugih gradova Sjeverne Amerike, Europe i Azije.

U utorak će se sudionici OWS-a pridružiti sindikatima u proslavi Međunarodnoga praznika rada. Planiraju marš od Union Squarea do Donjeg Manhattana i 'okupaciju' Bryantova parka na Šestoj avenij, preko puta 55-katnice korporacije Bank of America.

"Pozivamo ljude da se suzdrže od šopinga, da izađu iz učionica, uzmu sobodan dan na poslu i uključe se u druge kreativne oblike otpora kojim ćemo omesti 'status quo'", kaže se u emailu pokreta poslanome 26. travnja.

Pripadnici pokreta "Okupirajmo" diljem Sjedinjenih Država upozoravaju na sve veći broj ovrha obiteljskih kuća i visoku stopu nezaposlenosti, dok istodobno brojne vodeće banke i financijske institucije primaju pomoć od novca poreznih obveznika, a njihovi direktori velike bonuse.

Vezane vijesti

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipatski prodemokratski borci koji su 2011., potaknuli pobunu i pad predsjednika Hosnija Mubaraka pozvali su na velike prosvjede u utorak poslije… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 01.05.12. 09:13

Smradovi kapitalističko-komunistički !Obični smradovi.Kako ih nije sram prosvjedovati i neraditi !? Svojim šugavim ponašanjem samo remete miran san Hrvata (i ostalih balkanskih zemalja).Nama je dobro i ostavite nas na miru !Uopće netrebamo vaše uvozno revolucionarno smeće.Mi ne radimo i nemoramo ni štrajkati. Mi svoje grijehe plaćamo sami.Hoćeš kroz gibitak prava na rad ili kroz povećanja cijena od 20 i više postotaka.Nama tako odgovara i zahtjevamo od sredstava javnoga informiranja da ne manipuliraju sa nama.Prekinite svaku informaciju o prosvjedima u svijetu (i šire)jer Hrvati žele mir i red u svojoj kući. 1 % ima sve,2 % ima malo manje a ostalima je dosta i ono mrvica što im preostaje od kredita koje svi skupa vraćamo za onih 3 %.Dakle 97 % Hrvata je zadovoljno sa mrvicama kao i sa obavezama.Da nije tome tako,davno bi mi već posmjenjivali sami svoje jahače apokalipse.Ovako nam vi izvana nudite modele koji su neprimjereni i apsolutno nama neprihvatljivi.Jednostavno nam se skinite sa vrata !


registracija
24/2/12

forest, 01.05.12. 11:03

Danas je praznik rada i cestitam svima koji imaju posao.Oni koji nemaju posao ili rade bez place neka dan provedu u meditaciji i podsjecanju kako je to obecana „Svicarska“ postala
„Zemlja mafije“. Losi ,vrlo losi ljudi vodili su ovu zemlju i za sitne osobne interese prodali
san hrvata. Nemaju savjest i ne shvacaju da je covjek nebitno bice u svemiru i moze opstati samo ako pomaze jedan drugome .


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika