01.05.2012. / 16:09

Autor: Hina

Murdoch nepodoban za upravljanje velikom tvrtkom

"Zaključujemo da Murdoch nije podoban voditi veliku međunarodnu tvrtku", navelo je povjerenstvo u konačnom izvješću na 121 stranici

IlustracijaIlustracijaMedijski magnat Rupert Murdoch je namjerno zatvarao oči u aferi telefonskog prisluškivanja koje je provodio jedan od tabloida njegove grupe, i nije sposoban voditi jednu veliku međunarodnu kompaniju, ocijenilo je britansko parlamentarno povjerenstvo zaduženo za istragu cijele afere.

"Rupert Murdoch je zatvarao oči i pravio se da ne vidi ono što se događa u njegovim tvrtkama i publikacijama", ocijenilo je povjerenstvo nakon devet mjeseci istrage o skandalu prisluškivanja po nalogu Murdochova bivšeg tabloida News of the World, zatvorenog u srpnju 2011. nakon što je otkriveno da su njegovi novinari prisluškivali telefonske razgovore javnih osoba i žrtava ubojstava.

"Zaključujemo da Murdoch nije podoban voditi veliku međunarodnu tvrtku", navelo je povjerenstvo u konačnom izvješću na 121 stranici.

"News Of the World i News International su prevarili povjerenstvo u vezi prirode i obima istraga koje su vodili o telefonskim prisluškivanjima", ocijenilo je povjerenstvo.

Povjerenstvo medija od 11 zastupnika je vodilo istrage i saslušanja paralelno s drugim istragama, koje je vodila policija i jedno neovisno povjerenstvo.

Zaključeno je da nije vjerodostojna teza da Murdoch nije znao što se događa u News od the World, jer 81-godišnji magnat ima dobro pamćenje.

News Corp. je u utorak istaknuo da "pomno" proučava izvješće britanskog parlamentarnog povjerenstva o ponašanju svog šefa Murdocha u aferi telefonskih prisluškivanja i obećao da će na njega brzo odgovoriti.

U prvoj reakciji američke skupine, News Corp. je ponovio isprike zbog prisluškivanja koje je vodio tabloid News of the World.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika