02.05.2012. / 09:43

Autor: Hina

SAD uhitio petoricu koji su namjeravale dići most u zrak

Vlasti Sjedinjenih Država uhitile su na području Clevelenda pet samoproglašenih anarhista zbog navodne urote da u zrak dignu četverotračni most iznad nacionalnog parka, reklo je u utorak američko minstarstvo pravosuđa istaknuvši i da uhićeni nisu povezani s međunarodnim terorizmom.

IlustracijaIlustracijaVlasti Sjedinjenih Država uhitile su na području Clevelenda pet samoproglašenih anarhista zbog navodne urote da u zrak dignu četverotračni most iznad nacionalnog parka, reklo je u utorak američko minstarstvo pravosuđa istaknuvši i da uhićeni nisu povezani s međunarodnim terorizmom.

Skupina,čiji su pripadnici u dobi od 20 do 37, godina uhićena je tijekom noći nakon što su postavili eksploziv na most i svi su optuženi za urotu i pokušaj uporabe eksplozivnih sredstava.

FBI je rekao da su petorica uhićenih bila stalno praćena u okviru tajne operacije te da stoga javnost nikada nije bila u opasnosti. Eksploziv, koji im je pribavio prikriveni agent FBI-a, bio je bezopasan.

Skupinu su prvotno vlasti počele pratiti 21. listopada kada je FBI doznao da neki samoproglašeni anarhisti namjeravaju sudjelovati u prosvjedima u Clevelandu. Informator FBI-a je četvoricu pripadnika skupine vidio kako idu kroz gomilu izražavajući nezadovljstvo zbog nespremnosti prosvjednika na nasilje.

"To su bili samoproglašeni anarhisti koji su činili vlastitu skupinu", rekao je dužnosnik američkih redarstvenih službi. "Tijekom istrage nekoliko ih se stalno žalilo što je pokret Occupy premiroljubiv i ne želi prihvatiti njihove nasilne aktivnosti".

Krajem prošlog mjeseca skupina se dogovorila pokušati u zrak dići most preko nacionalnog praka Cuyahoga Valley postavljanjem eksploziva na jedan od stupova u nadi da će se cijeli most srušiti.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika