02.05.2012. / 11:24

Autor: Totalsport

ATP Beograd: Veić razbio Kavčiča u 1. kolu

Nakon što je u Beogradu prošao kvalifikacije, Veić je u 71 minuti igre svom prvom suparniku u glavnom ždrijebu prepustio samo dva gema

Antonio Veić (Reuters)Antonio Veić (Reuters)Hrvatski tenisač Antonio Veić svladao je Slovenca Blaža Kavčiča 6-1, 6-1 u ogledu 1. kola ATP turnira u Beogradu, na zemljanoj podlozi.

Blaž Kavčič, 102. tenisač svijeta, osjetio je na vlastitoj koži u kako je dobroj formi 24-godišnji Lošinjanin, koji je trenutno na 127. mjestu na svjetskoj rang-ljestvici, što je za tri pozicije lošije od njegovog najboljeg plasmana.

Nakon što je u Beogradu prošao kvalifikacije, Veić je u 71 minuti igre svom prvom suparniku u glavnom ždrijebu prepustio samo dva gema! Kavčić je samo jednom držao svoj servis, a drugi gem u meču osvojio je s breakom, ali kada je Veić vodio s 5-0 u prvom setu. Naš tenisač realizirao je šest od 12 break-prilika.

Veić je s Kavčičem i ranije prolazio dobro, na manjim turnirima. Kavčič je dobio njihov prvi ogled 2006. godine, ali je u sljedeća tri slavio Veić, zadnji puta u polufinalu turnira u brazilskom Blumenauu ranije ove godine. Prema tome, ovo je Veiću bila četvrta uzastopna pobjeda protiv najboljeg slovenskog tenisača.

U 2. kolu će Veić igrati protiv 3. nositelja i 44. igrača svjetskog poretka, Finca Jarkka Nieminena. Bit će to njihov prvi meč.

Podsjećamo, na turniru nastupa i Ivan Dodig, koji će u 2. kolu igrati protiv 2. nositelja, Talijana Andreasa Seppija.

ATP Beograd, 1. kolo:

Veić - Kavčič 6-1, 6-1

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika