05.11.2011. / 12:05

Autor: Nacional.hr

W.A.S.P. potvrdili nastup na Metalfest Croatia

W.A.S.P. su 1982. godine osnovali Blackie Lawless, Randy Piper, Rik Fox i Tony Richards. Dio je poznate kalifornijske 'metal škole' s početka '80-ih koju su predvodili bendovi kao što su Mötley Crüe, King Kobra, Ratt, Quiet Riot ili Poison

Jedno od najvećih heavy metal imena u povijesti, bend koji je prodao oko 13 milijuna albuma i formirao nove standarde u metalu potvrdio je nastup na Metalfest Croatia 2012: u Zadar dolazi W.A.S.P.

W.A.S.P. su 1982. godine osnovali Blackie Lawless, Randy Piper, Rik Fox i Tony Richards. Dio je poznate kalifornijske 'metal škole' s početka '80-ih koju su predvodili bendovi kao što su Mötley Crüe, King Kobra, Ratt, Quiet Riot ili Poison.

U drugoj polovici '80i-h stekli su kultni status koji uživaju i danas zahvaljujući drukčijim agresivnijim pristupom metalu, kontroverznim tekstovima popraćenima tematskom ikonografijom i često šokantnim live nastupima s 'daškom' glamoura.

Kontroverze ovaj bend prate od početka, a jedna od njih je s godinama prerasla u misterij. Naime, još i dan-danas nitko sa sigurnošću ne može reći porijeklo imena. Spominjalo se da je to skraćenica od 'We Are So Perfect', 'We Are So Powerful', 'We Are Sexual Perverts' (što je zapisano i na naslovnici prvog albuma) ili 'White Anglo-Saxon Protestants', a Blackie je jednom izjavio da je ideju za ime dobio dok je šetao i vidio osinje gnijezdo.

Kroz devedesete su prošli manje-više neoštećeno (mnogi će reći da je "The Crimson Idol" iz 1992. njihov najbolji uradak), dok su početak novog stoljeća obilježili tematskim i konceptualnim albumima. Posljednji album "Babylon" objavili su 2009. godine.

Vezane vijesti

Symphony X potvrdio Metalfest Hrvatska

Symphony X potvrdio Metalfest Hrvatska

Metal genijalci Symphony X, bend kojeg mnogi ljubitelji progresivnog metala smatraju najjačom karikom tog subžanra, bit će jedno od najvećih imena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika