02.05.2012. / 13:49

Autor: Totalsport

ATP München: Čilić lako do četvrtfinala

U četvrtfinalu će Međugorac igrati protiv pobjednika ogleda između Kolumbijca Santiaga Giralda i šestog nositelja, Rusa Mihaila Južnija, od kojeg je izgubio finale ovog turnira prije dvije godine

Marin Čilić (Reuters)Marin Čilić (Reuters)Najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić, pobijedio je u 2. kolu ATP 250 turnira u Münchenu domaćeg predstavnika Matthiasa Bachingera 6-3, 6-2 nakon 70 minuta igre.

Čilić je kao 3. nositelj turnira bio slobodan 1. kolu, tako da mu je ovo bio prvi meč u petom nastupu na BMW Openu, na kojem je prije dvije godine bio finalist, dok je u preostala tri dosadašnja navrata, uključujući i lanjsko, stigao do četvrtfinala. Protiv 25-godišnjeg Bachingera, 103. igrača svjetskog poretka, igrao je prvi put u karijeri i nije imao ozbiljnijih problema na putu do brze pobjede.

U prvom setu je Čilić kod zaostatka 3-2 osvojio četiri gema u nizu. U drugom je napravio nova dva breaka, u četvrtom i osmom gemu. Svom suparniku nije dopustio niti jednu break-loptu u meču.

U četvrtfinalu će Međugorac igrati protiv pobjednika ogleda između Kolumbijca Santiaga Giralda i šestog nositelja, Rusa Mihaila Južnija, od kojeg je izgubio finale ovog turnira prije dvije godine. Južnija je Čilić dobio samo dvaput u prethodnih sedam mečeva, dok protiv Giralda ima 2-0 u karijeri.

ATP München, 2. kolo:

Čilić (3) - Bachinger 6-3, 6-2

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika