02.05.2012. / 13:53

Autor: Nacional.hr

Green Gold Acoustic Guitar Festival 08.05

Svjetski popularni Preston Reed, 08.05.2012. u Zagrebu u sklopu Green Gold Acoustic Guitar Festivala

Preston ReedPreston ReedZagrebački klub Green Gold u utorak 08.05.2012. od 21h biti će ponosni domaćin velikog kulturnog događaja, Green Gold Acoustic Guitar Festivala. Međunarodni festival gitare na kojem će nastupiti najpoznatija svjetska i domaća imena iz svijeta akustične gitare, Preston Reed, Branimir Bogunović Pif i Damir Halilić Hal.

Posebno iz New Yorka u Zagreb dolazi veliki inovativni Preston Reed, jedan od najcjenjenijih svjetskih imena akustične gitare. Ovaj veliki glazbenik uveo je i promovirao posebnu gitarističku tehniku koja ima u kombinaciji vještine izvrsnog percussioniste i gitariste od slapa, tappinga i korištenja tijela. Osim ovoga u njegovom stvaralaštvu prisutne su tehnike uobičajenog fingerpickinga i slide-a. Svoj prvi nastup Preston Reed imao je na Smithsonianu u Washingtonu u dogovoru sa američkim pjesnikom Allenom Ginsbergom. Reed je svirao s brojnim glazbenicima u rasponu od Linda Ronstadta, pa sve do rock benda NRBQ. Između 1979. i 2007. Reed je snimio petnaest albuma. Svojim nastupima ravnodušnima nije ostavio svoje glazbene kolege poput legendi Al Di Meola i Michaela Hedgesa, kao ni kritiku.

Najimpresivnija stvar kod Prestona Reeda je tehnika sviranja. Kako to izvesti, a da tijekom izvedbe ne skrenete pozornost na sebe, samo Reed zna. Svaka pjesma priča je za sebe, uz moćnu filmsku atmosferu i gotovo opipiljivu nit komunikacije između Prestona i slušatelja.

Uz velikog Prestona Reeda, na festivalu će zasvirati i ponajbolji svirači akustične gitare Branimir Bogunović Pif i Damir Halilić Hal.

Već danas, utorak, 08.05.2012. označite u svom kalendaru, jer ovaj kulturni događaj se ne propušta. Poslušajte i pogledajte na jednome mjestu svjetska i domaća imena akustične gitare, koja će samo za Vas večer začiniti iznimnim glazbenim izvedbama.

Green Gold Acoustic Guitar Festival, 08.05.2012. od 21h - Green Gold Club - Ulaz slobodan

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika