02.05.2012. / 14:50

Autor: Hina

Kujundžić kandidat za predsjednika HDZ-a, Prgomet za zamjenika

Milan Kujundžić je kandidat za predsjednika HDZ-a, a Drago Prgomet je kandidat za zamjenika predsjednika stranke na Općem Saboru stranke 20. svibnja, najavila su oba kandidata na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare.

Milan KujundžićMilan KujundžićMilan Kujundžić je kandidat za predsjednika HDZ-a, a Drago Prgomet je kandidat za zamjenika predsjednika stranke na Općem Saboru stranke 20. svibnja, najavila su oba kandidata na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare.

Takvu odluku Prgomet je pojasnio time što, kako je rekao, štuju tradicionalne vrijednosti, a jedna od njih je senioritet.

"HDZ treba nove ljude na čelu, to ne znači da za stare nema mjesta, ali poredak mora biti drugačiji", poručio je Kujundžić.

Podsjetio je kako su poziv na suradnju uputili i Tomislavu Karamarku i Domagoju Miloševiću, no i Karamarko i Milošević su, po Kujundžićevim tvrdnjama, bili spremni na suradnju uz uvjet da oni budu predsjednički kandidati.

"Da bi HDZ postao pobjednička stranka u njega se moraju vratiti članovi koji su je razočarani napustili ili su bili izbačeni", rekao je Kujundžić dodajući kako ni Karamarko ni Milošević, nemaju tu sposobnost vratiti ih.

Tijekom dogovora s Prgometom, do prije tri-četiri dana, nije uopće bilo riječi o tome tko će između njih dvojice biti predsjednički kandidat, kazao je Kujundžić dodavši kako su on i Prgomet razgovarali "samo o sadržaju", jer kako tvrdi, dijele isti sustav vrijednosti.

"Procjena nas obojice je bila da Kujundžić može artikulirati naša načela", rekao je Prgomet.

Na pitanje o predsjedničkom kandidatu Darku Milinoviću, Kujundžić je kazao kako o njemu kao čovjeku misli sve najbolje ali, dodao je, ne može sada biti predsjednik stranke jer je bio zamjenik predsjednice stranke i vlade.

"No, kao iskusan političar Milinović će imati sutra mjesto u vrhu HDZ-a", poručio je Kujundžić i dodao kako u "novom HDZ-u" neće biti sječe glava.

Za Karamarkovu navodnu prednost, kako to pišu mediji, Kujundžić je rekao kako su Karamarko i njegovi PR-ovci pokušali preko medija modulirati birače no to neće utjecati na konačni rezultat izbora, smatra Kujundžić.

O najavama da će Karamarko govoriti na Bleiburgu Kujundžić je kazao kako je on (Kujundžić) bio pozvan govoriti, no odbio je zahvalivši se.

"Tragediju hrvatskog naroda neću koristiti kao što je korištena tragedija hrvatskih generala za govor na splitskoj rivi", poručio je Kujundžić. Obećao je i kako će, kad pobjedi i HDZ dođe na vlast, "vratiti pokroviteljstvo Sabora nad Bleiburgom i nad Jasenovcem i nad svim žrtvama, neovisno tko ih je počinio".

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 02.05.12. 15:29

Ovako nagla, ali ne i iznenađujuća, penetracija Karamarka dokazuje da HDZ još uvijek tresu bivše partijske strukture. U drukanje na Karamarkov mlin se uključuju očito i mediji a pogotovo kompromitirani "županijski oci", poput Kalmete. Samoprozvani "reformisti" te njihov očiti budući debakl raspiruju nadu da se od HDZ može stvoriti normalna demokršćanska stranka. Iako ovom dvojcu izostaje karizma vođe, njihovo priključenje utrci za predsjednika stranke pokazuje dozu demokratskih promjena u stranci ali i nemoć da te promjene zažive do potrebnih vertikalnih i horizontalnih struktura. Demokratizacija u strankama je prva naznaka šire demokratizacije društva a nemogućnost ulaska u samo vodstvo jednog HDZ-a nepartijskih individua, samo govori da partijske strukture još uvijek debelo tresu državom.

Jel može išta biti gore od situacije da samodeklariranom demokršćanskom strankom vladaju obavještajne strukture, sa Karamarkom na čelu, koje su blagoslivljale rasturanje države u svim oblicima? Bilo kroz proračunsku pljačku, poklanjanje državne imovine strancima, lov i izručenje Gotovine te izdaju unutarpolitičkih i vanjskopolitičkih nacionalnih interesa!

I poslije partije, partija! Jadna li nam majka!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika