02.05.2012. / 15:25

Autor: Hina

Pusić: Ponovno ćemo razgovarati o Ljubljanskoj banci

Pitanje Ljubljanske banke pojavilo se ponovno na dnevnom redu prije mjesec ili dva i uskoro će se o tome trebati razgovarati sa slovenskim partnerima, najavila je u srijedu u Zagrebu ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Vesna PusićVesna PusićPitanje Ljubljanske banke pojavilo se ponovno na dnevnom redu prije mjesec ili dva i uskoro će se o tome trebati razgovarati sa slovenskim partnerima, najavila je u srijedu u Zagrebu ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

"Ta tema nije bila na dnevnom redu do prije mjesec ili dva ali se sada ponovno pojavila pa ćemo morati i o toj temi razgovarati", kazala je Pusić nakon konferencije za novinare upriličene povodom Europskog tjedna.

Iako je to tema u kojoj se ništa bitno nije promijenilo, ona je ponovno pokrenuta pa bi o tome sa slovenskim partnerima trebalo razgovarati. "Europski partneri uglavnom smatraju da su završili razgovore i da je to bilateralno pitanje", kazala je, dodajući da će se relativno skoro organizirati i susret hrvatskog i slovenskog premijera Zorana Milanovića i Janeza Janše, što će također biti jedna mogućnost da se razgovara o temi Ljubljanske banke.

Pusić je također odbacila tvrdnju da je bivša vlada pristala da dug Ljubljanske banke štedišama ide u sukcesiju, te jasno naglasila da je postojala ideja i zahtjev da se zatraži posredovanje Banke za međunarodna poravnanja iz Basela. "To je zatraženo i Baselska banka je odgovorila da to više nije u njezinoj nadležnosti", kazala je.

Vezane vijesti

'Hrvatska je primjer za regiju'

'Hrvatska je primjer za regiju'

Hrvatska je na putu u Europsku uniju prošla dug i uspješan put reformi i njezin uspjeh može poslužiti kao primjer za druge zemlje regije, rekao je u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika