02.05.2012. / 17:48

Autor: Hina

Video: Greenpeace upao u dvije francuske nuklearke

Dvojica aktivista jutros su uspjela ući u krug dviju nuklearnih centrala - u Bugeyju na istoku Francuske te u Civauxu u središnjem dijelu zemlje, nakon čega su obojica privedena.

© Lagazeta / Greenpeace© Lagazeta / GreenpeaceDvojica aktivista jutros su uspjela ući u krug dviju nuklearnih centrala - u Bugeyju na istoku Francuske te u Civauxu u središnjem dijelu zemlje, nakon čega su obojica privedena.

Aktivist Greenpeacea u srijedu je motornim paraglajderom preletio iznad nuklearne centrale u Bugeyju, na istoku Francuske, i zatim sletio u krugu centrale, nakon čega ga je policija privela.

"Aktivist Greenpeacea doletio je paraglajderom u srijedu ujutro. Preletio je centralu, bacio dimnu bombu i sletio u krugu centrale gdje je uhićen", priopćila je policijska uprava departmana Aina.

U srijedu prijepodne je 53-godišnji Herve Couasnon uspio ući u krug nuklearne centrale u Civauxu, nakon čega ga je privela policija.

"Akcijama se htjelo poslati poruku dvojici kandidata u drugom krugu predsjedničkih izbora (Nicolasu Sarkozyju i Francoisu Hollandeu) koji negiraju nuklearnu opasnost. Htjeli smo demonstrirati napad izvana, nešto poput pada zrakoplova", rekla je za agenciju AFP Sophia Majnoni koja je u francuskom Greenpeaceu zadužena za nuklearna pitanja.

U prosincu su aktivisti Greenpeacea, htijući upozoriti na propuste u sigurnosti nuklearnih objekata, izveli spektakularnu operaciju i uspjeli ući u centrale Nogent-sur-Seine i Cruas.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika