03.05.2012. / 10:57

Autor: Totalsport

NHL: Rangersi poveli, Predatorsi se vratili u igru

U drugoj utakmici dana Nashville Predatorsi su na domaćem ledu savladali Phoenix Coyotese 2-0 i tako smanjili zaostatak u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije na 2-1

Igrači New York Rangersa (Reuters)Igrači New York Rangersa (Reuters)Golom Mariana Gaborika u 15. minuti trećeg produžetka hokejaši New York Rangersa slavili su na gostovanju kod Washington Capitalsa 2-1 i identičnim rezultatom poveli u polufinalnoj seriji Istočne konferencije.

Gaborikov prvi gol od prve utakmice ovosezonskog doigravanja protiv Ottawe namjestio je Brad Richards dodavanjem iza mreže, a slovački desnokrilni napadač je tako prekinuo post dug osam susreta. Inače, Ryan Callahan doveo je Rangerse u vodstvo golom u sedmoj minuti druge trećine u situaciji s igračem više, dok je nepunih pet minuta kasnije za Capitalse izjednačio John Carlson.

U maratonskoj utakmici koja je započela u srijedu u 19.40h po lokalnom vremenu, a završila u četvrtak ujutro u 00.14h, dominirale su obrane i sjajni vratari. Tako je Henrik Lundqvist zaustavio 45 udaraca prema vratima Rangersa, a Braden Holtby dva udarca više prema golu Capitalsa. Sada momčadima predstoji dva dana odmora prije četvrte utakmice koja je na rasporedu u subotu opet u Washingtonu.

U drugoj utakmici dana Nashville Predatorsi su na domaćem ledu savladali Phoenix Coyotese 2-0 i tako smanjili zaostatak u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije na 2-1. Golovima Davida Legwanda i Mikea Fishera u razmaku od samo 76 sekundi prve trećine Predatorsi su poveli 2-0, da bi potom stamenom obranom sačuvali rezultat. Prednjačio je vratar Pekka Rinne s 32 obrane, uključujući neke sjajne u trenucima dok su Coyotesi imali dva igrača više na ledu (5-3).

Predatorsi su tako uspjeli premostiti izostanak napadača Aleksandra Radulova i Andreja Kosticina koji su suspendirani zbog kršenja nespecificiranih momčadskih pravila.

U ovoj utakmici Predatorsi su uspjeli prekinuti niz od tri uzastopne gostujuće pobjede Coyotesa u doigravanju. Također, Coyotesi su prethodno ovom susretu slavili u tri prethodna navrata u Nashvilleu. Serija se nastavlja u petak, također u Nashvilleu.

NHL doigravanje, srijeda:

Istočna konferencija, polufinale:

Washington (7) - NY Rangers (1) 1-2, produžeci

(NY Rangersi vode u seriji 2-1)

Zapadna konferencija, polufinale:

Nashville (4) - Phoenix (3) 2-0

(Phoenix vodi u seriji 2-1)

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika