03.05.2012. / 11:00

Autor: Totalsport

ATP München: Kraj za Tsongu

Recimo i da se Marin Čilić nalazi u istom dijelu ždrijeba kao i Haas, te bi se, ukoliko pobjedi u svom četvrtfinalu boljeg iz susreta Santiaga Giralda i i Mihaila Južnija, mogao s Nijemcem sastati u polufinalu, naravno, ako Haas prođe Baghdatisa

Jo-Wilfried Tsonga (Reuters)Jo-Wilfried Tsonga (Reuters)Peti tenisač svijeta, Jo-Wilfried Tsonga, zaustavljen je već u 2. kolu ATP turnira u Münchenu i to od 134. igrača svjetskog poretka - Nijemca Tommyja Haasa.

Za manje od sat vremena igre (59 minuta) Haas je sa 6-1, 6-4 porazio Tsongu u njihovom trećem međusobnom susretu na Touru. U prijašnja dva je svaki tenisač upisao po jednu pobjedu.

Nijemac je na domaćem terenu prepustio Tsongi svega 13 poena nakon svog servisa, te je igrom podsjetio na dane kada je 2009. godine u šaci držao Rogera Federera u Roland Garrosu, kasnijeg pobjednika tog Grand Slama. Imao je Haas tada 2-0 u setovima i break u trećem, ali je Švicarac ipak zaigrao na vrijeme i preokrenuo susretu u svoju korist.

Tsongi ništa nije polazilo za reketom, te je unatoč visokom postotku prvog servisa (70 posto), isti gubio čak tri puta. Haas, s druge strane, nije ponudio ni "mrvice" Tsongi, ne dozvolivši mu ni da izbori break-loptu.

Tako je nakon branitelja naslova u utorak, Nikolaja Davidenka, ispao i jedan od glavnih favorita za naslov već trećeg dana turnira. Haas će u četvrtfinalu igrati protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa koji je sa 1-6, 6-4, 6-4 bio bolji od Nijemca Dustina Browna.

Recimo i da se Marin Čilić nalazi u istom dijelu ždrijeba kao i Haas, te bi se, ukoliko pobjedi u svom četvrtfinalu boljeg iz susreta Santiaga Giralda i i Mihaila Južnija, mogao s Nijemcem sastati u polufinalu, naravno, ako Haas prođe Baghdatisa.

Turnir u Münchenu je inače iz serije ATP 250, nagradnog fonda u iznosu od 398,250 eura.

ATP München, 2. kolo:

Haas - Tsonga (1) 6-1, 6-4

Baghdatis (8) - Brown 1-6, 6-4, 6-4

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika