03.05.2012. / 12:48

Autor: Nacional.hr

Čačić: Olakšat ćemo mala privatna ulaganja u solarnu energiju

Raspravljalo se i o Nacrtu prijedloga zakona o dopuni Zakona o podjeli trgovačkog društva HŽ-Hrvatske željeznice

Radimir ČačićRadimir ČačićVlada je s današnje sjednice Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o dopunama Zakona o tržištu električne energije. Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić objasnio je kako se izmjenama ovog Zakona olakšavaju mala privatna ulaganja u solarnu energiju. Ovo je jedna vrsta ulaganja u budućnost, kazao je ministar Čačić.

Raspravljalo se i o Nacrtu prijedloga zakona o dopuni Zakona o podjeli trgovačkog društva HŽ-Hrvatske željeznice. Prema riječima ministara pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića osnovna intencija ovog Zakona je podjela društva HŽ vuča vlakova te pripajanje tog društva HŽ Cargu i HŽ putničkom prometu. Predlažem donošenje zakona po hitnom postupku zbog početka ozbiljnog restrukturiranja Hrvatskih željeznica, kazao je ministar Hajdaš Dončić.

Između ostalog, Saboru je upućen i Prijedlog zakona o potvrđivanju Protokola kojim se mijenja i dopunjuje Sigurnosni dodatak Sporazumu između stranaka Sjevernoatlantskog ugovora o suradnji vezano uz atomske podatke, a donese su i odluke o imenovanju osoba zaduženih za upravljanje programom ISPA i o sudjelovanju Republike Hrvatske u 16-oj nadopuni sredstava Međunarodnog udruženja za razvoj (IDA).

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 03.05.12. 13:11

Bravo čačiću budaletino!!!!

Treba olakšati bezvezni birokratski namet svim poduzetnicima!! Najsmiješnije je da ovo jasno pokazuje da je namete lako ukinuti ako politiak to hoće.
Podsječa me na izjavu ministra vrdoljaka, da će se on založiti za svakog ulagača iznad 10 milijuna eura!!! Budaletina će se založiti, što se treba zalagati, zašto sistem ne funkcionira sam po sebi?

Baš me zanima koliko javnobilježničkih reketa treba platiti da bi se postavile solarne stanice? Može li mi to netko reči? Klinici koji završe škole trebaju potrošiti malo bogatstvo na javne bilježnike da bi dobili potvrde za svoje diplome. To ne postoji nigdje u svijetu. Zašto se ne ukinu te blesave javno bilježničke namete ako žele pomoči djeci da dobiju posao.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 03.05.12. 13:12

usput rečeno za instalaciju solarnih ploča na privatnu kuću u SADu, tjedan dana vremena, 30 USD papirologije, i tri papira.

Kada je sunčano brojač za struju se vrti u natrag, prodaješ struju državi, svi sretni i zadovoljni.

Ali amerikanci nemaju čačića, i javne bilježnike, pa je eto kod njih sve manje komplicirano i jeftinije, a pri tome brže, i učinkovitije pravosuđe.


registracija
26/2/12

okvardz, 04.05.12. 12:31

zbilja nisam ja normalan, ja sam budala, zadnja budala, kada sam dao glas zoranu milanoviću i ovima oko njega. ovi su nam još jedan teret.glasovao sam samo da skinem magarce koje nam je podario franjo tuđman u svojim vizionarskim snovima.a što sada . svakim danom nam potvrđuju da su svi isti. rh mora naći treći put. ove kromonalce sve pozatvarati idovesti normalne i sposobne. ( je nisam među njima)


registracija
26/2/12

okvardz, 04.05.12. 12:33

kako izići iz krize kada niko nikome na vheruje, kada svi imaju figu i rezervnu laž u džepu.jedno govore a drugo rade.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika