03.05.2012. / 16:01

Autor: Totalsport

Guerini novi trener Fiorentine

- To je i dobra odluka za Rossija jer je bio pod stresom - objasnio je vlasnik kluba iz Firence Andrea Della Valle

Vincenzo Guerini (Wikipedia)Vincenzo Guerini (Wikipedia)Vincenzo Guerini nasljednik je Delija Rossija na trenerskoj klupi Fiorentininih nogometaša, navode talijanski mediji.

Rossi je otpušten nakon što je udario šakom 20-godišnjeg srpskog veznjaka Adema Ljajića tijekom utakmice protiv Novare u srijedu (2-2). Ljajić je sarkastično zapljeskao treneru prilikom njegove zamjene na što je Rossi podivljao i fizički napao svog igrača.

U klubu nisu dugo čekali i treneru su uručili otkaz, a novog, koji će voditi momčad u posljednje dvije utakmice sezone, imenovali su ekspresno.

- Odluka da ga otpustimo morala je biti donesena zbog vrijednosti koje u klubu njegujemo. To je odluka koju nisam želio donijeti, ali nema opravdanja za njegova djela. To je i dobra odluka za Rossija jer je bio pod stresom - objasnio je vlasnik kluba iz Firence Andrea Della Valle.

Guerini je 58-godišnji trener koji ima puno iskustva budući je prethodno vodio 14 različitih momčadi, iako su one većinom bile niželigaškog statusa. Bez posla je bio od 2006. godine kada je trenirao Catanzaro u trećoj talijanskoj ligi.

Rossi je čak 19. trener koji je ove sezone u Seriji A ostao bez posla, a "viole" su postale sedmi klub koji je unutar sezone smijenio najmanje dva trenera.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika