03.05.2012. / 16:41

Autor: Hina , Nacional.hr

Saborska svađa:

HDZ nas uči pristojnosti. Na što smo spali?

Zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh danas je zahtjev HDZ-a za smjenu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića nazvao licemjernim i jeftinim, poručivši HDZ-ovcima da su, s obzirom na stanje u državi koje su ostavili, zadnji koji trebaju Kukuriku koaliciji govoriti kako će vladati.

Goran Beus RichemberghGoran Beus RichemberghZastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh danas je zahtjev HDZ-a za smjenu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića nazvao licemjernim i jeftinim, poručivši HDZ-ovcima da su, s obzirom na stanje u državi koje su ostavili, zadnji koji trebaju Kukuriku koaliciji govoriti kako će vladati.

„Klub HNS-a neće dozvoliti da se bilo koji član ove vlade na ovako prizeman, licemjeran i jeftin način difamira", rekao je Richembergh, a HDZ-u je poručio da se delegitimirao govoriti o tome kako raspravljati o odnosu zakonodavne i izvršne vlasti i odgovornosti ministara. „Članovi vlade Jadranke Kosor u ovim su klupama jeli, žvakali, pili, izuvali cipele i ponašali se krajnje neprimjereno“, ustvrdio je.

"Na što smo spali kada nas uljuđenom govoru podučava HDZ? Poziva nas se na govor ljubavi i tolerancije i proziva se ministra Jovanovića zbog izjava koje su, vjerujem, jednom dijelu javnosti možda i iritantne. Ali tko nas uči govoru ljubavi? Je li to ona stranka koja nas je nazivala stokom sitnog zuba, a najbliži suradnici Jadranke Kosor zastupnike nazivali budalama, pijancima, komunjarama, udbašima i poručivali da se držimo štange, a sada nam Jadranka Kosor želi ukazati na neprimjeren govor u Saboru“, kazao je Richembergh.

HDZ-ovce je zapitao kakvu su to poruku oni poslali kada su iz javnih poduzeća izvlačili novac preko Fimi medije. „Jesam li ja to izmislio ili su možda članovi HDZ-a u velikom broju na optuženičkim klupama pa i sam HDZ. Kakvu ste vi poruku poslali mladima ovakvom praksom, jeste li im možda poručili da se bave politikom jer tamo postoji novac koji lako možete isisati i potrošiti na svoje privatne ili stranačke potrebe? Možda je ta poruka malo pogubnija od one ministra Jovanovića“, poručio je Richembergh.

Vladimir Šeks (HDZ) je HNS-ovca prozvao za kršenje Poslovnika a predsjedavajućem Nenadu Staziću (SDP) zamjerio da dopušta Richemberghu vrijeđati HDZ-ove zastupnike, s čime se složila i Jadranka Kosor.

Oboje su najavili su kako će od Odbora za Ustav i Poslovnik zatražiti da utvrdi je li prilikom Richemberghovog govora, odnosno Stazićevim nereagiranjem prekršen Poslovnik.

Kosor je Richemberghu predbacila i da spominjanjem Fimi medije vrši pritisak na pravosudni sustav.

Stazić je ustvrdio kako Beus nije vrijeđao HDZ-ovce već iznosio stavove HNS-a.

Igor Dragovan (SDP) je teze iz HDZ-ova zahtjeva nazvao neutemeljenim i apasurdnim.

„Nekoga tko je tek preuzeo odgovornost za naslijeđeni kaos u resoru neodgovorno je prozivati, pa i kad se radi o HDZ-u“, rekao je Dragovan. HDZ-ovcima je poručio kako svoje greške pripisuju drugima te ih je pozvao da se suzdrže od jeftinog politikanstva jer ugrožavaju ugled i vlade i sabora.

Javivši se za ispravak netočnog navoda, Josip Salapić (HDZ) odbacio je Dragovanove prozivke na račun bivše HDZ-ove vlasti. "Da se vas pitalo ne bi bilo ni HDZ-a ni slobodne Hrvatske", poručio je SDP-ovcima.

Ministar Jovanović je, pak, odbacio HDZ-ove optužbe da je loše planirao proračun za svoje ministarstvo, ističući da ministarstvo odluke, a posebno one koje se tiču školskih programa, neće donositi "preko noći i preko koljena", već na način koji će mladima zajamčiti kvalitetno obrazovanje.

Zoran Vinković rekao je kako HDSSB smatra da nepovjerenje ne treba izglasati samo Jovanoviću, već i cijeloj Vladi. "Od Vladinog programa koji je usvojio Sabor, od Plana 21, ostalo je samo mrtvo slovo na papiru, to je prevara birača i zastupnika bez obzira jesu li glasovali za program Vlade ili ne", rekao je, zaključivši izlaganje porukom "HDZ jednako SDP" i zatraživši ostavke cijele Vlade.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
7/3/11

medjimurec, 03.05.12. 18:32

Klub HNS-a , to je ona strankica sa manje od 3% glasaca sa tzv PRVIM potpredsjednikom tzv vlade ? WOW - ostajem bez teksta !


registracija
9/8/09

vinko12, 03.05.12. 18:34

evo jos jednog pametnog "zastupnika" za skori dernek u kumrovcu


registracija
28/4/10

Zvonko, 03.05.12. 18:35

Kad se sve zbroji i oduzme, ispada da ste ipak svi isti. Tko nigdje dalje nije uspio, preko ćaće, strica, ujak ili prijatelja se uključio u politiku. Poltronstvo i nepotizam su bile glavne odlike bivše partije a što smo kao breme naslijedili u samostalnoj Hrvatskoj. Narod je naivno povjerovao da se polstoljetne navike mogu preko noći floskulama o dolasku demokracije, kapitalizme i tržišne ekonomije izbrisati. Današnji računi na naplati trijezne ga od naive i, ni kriv ni dužan mora plaćati eksperimente nekolicine idejnih revolucionara.


registracija
6/4/12

elem, 03.05.12. 19:48

Vinko, premalo poznaješ Kumrovec i ljude koji tamo žive pa ne baljezgaj napamet.
Ti jedino možeš ići u svoj kraj, kraj gdje caruje kamen i poskoci. Povedi sa sobom sve koji su donijeli u ovaj nekad pitomi kraj nekulturu, lopovluk. Platit ćemo što košta da košta.


registracija
24/7/11

mrvek, 03.05.12. 20:24

vinko poznaje samo tovare s kojima redovito seksualno opći. On nekoga naziva četnikom a njegova bjeloglava predsjednica je srpkinja koju je odgajao četnički vojvoda. Pametnom dosta.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika