03.05.2012. / 17:08

Autor: Hina

Liverpool izgubio gotovo 50 milijuna funti

Engleski prvoligaš Liverpool zabilježio je gubitak u iznosu od 49,4 milijuna funti (60,6 milijuna eura) zbog gubitaka vezanih za prekinuti projekt novog stadiona i smjene Roya Hodgsona, koji je prije dva dana imenovan engleskim izbornikom, objavila je u četvrtak Companies House.

Liverpool je u financijskim problemimaLiverpool je u financijskim problemimaEngleski prvoligaš Liverpool zabilježio je gubitak u iznosu od 49,4 milijuna funti (60,6 milijuna eura) zbog gubitaka vezanih za prekinuti projekt novog stadiona i smjene Roya Hodgsona, koji je prije dva dana imenovan engleskim izbornikom, objavila je u četvrtak Companies House.

Kako tvrdi to britansko tijelo zaduženo za bilježenje novih i nestajanja finacijskih i trgovačkih društava, klub je izgubio 35 milijuna funti u projektu izgradnje stadiona HKS-Stanley Park.

Redsi su također morali platiti 8,4 milijuna odštete Royu Hodgsonu, koji je smijenjen samo šest mjeseci nakon imenovanja.

Američka grupa Fenway Sports Group, koja je kupila Liverpool u listopadu 2010. i posjeduje bejzbol momčad Boston Red Soxe, već je isplatila 200 milijuna funti dugova.

Prema riječima izvršnog direktora kluba Iana Ayrea, financije Liverpoola bile bi u ravnoteži da nije bilo troškova vezanih za projekt novog stadiona. "Smanjili smo naše troškove kamata s 18 milijuna na tri milijuna. Što nam daje mogućnost da pojačamo našu momčad", kazao je Ayre za "Liverpool Echo".

Ove brojke međutim nisu uzele u obzor rekordni ugovor s američkim proizvođačem opreme Warrior Sports, koji donosi godišnje najmanje 25 milijuna funti.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika