Objavljeno u Nacionalu br. 323, 2002-01-22

Autor: Nacionalova redakcija

Javno&tajno

Ivica Kostelić nije sam na snijegu

Među 150 tisuća naših sugrađana bilo je i dosta političara, sportaša, biznismena

Posljednja su dva tjedna, u vrijeme zimskih školskih praznika, austrijska i talijanska skijališta bila preplavljena skijašima iz Hrvatske. Među 150 tisuća naših sugrađana bilo je i dosta političara, sportaša, biznismena. Na skijanju su bili Goranko i Biserka Fižulić, Đurđa Adlešić, Zlatko Kramarić, Dubravko Šimenc, Bruno Kovačević, Ivica Blažičko, Husein Hasanefendić, Hoyka, Nives Ivanković, Dubravka Jusić, Danijela Martinović, Mirko Fodor, Željka Ogresta i Dubravko Merlić. Za tjedan dana skijanja svatko je od njih trebao izdvojiti najmanje tisuću maraka za smještaj, hranu i ski-pass za svakog člana obitelji, ovisno o ekskluzivnosti mjesta u kojem su boravili, ali su uglavnom skijali na umjetnom snijegu jer ove sezone snijega nije bilo u alpskim predjelima.
Rekorderi po broju dana provedenih na snijegu sigurno su ministar gospodarstva Goranko Fižulić i njegova supruga Biserka. Prateći svoga 11-godišnjeg sina Domagoja, člana ski-kluba “Medveščak”, na skijaške pripreme, ove su sezone čak pet puta bili na skijanju. Skijali su tako na terenima Innerkremsa, Malnitza, Cell am Zeea, Flims-Laaxa i Sestrierea. Goranko Fižulić počeo je skijati s osam godina, a Biserka Fižulić, na njegov nagovor, sa 18. Najviše ih privlači čisti zrak, priroda te osjećaj slobode, po povratku u Zagreb mnogo lakše savladaju poslovne obveze. Svojeg su sina, osim zbog fizičke kondicije, usmjerili na skijanje jer smatraju da taj sport razvija natjecateljski duh te ga na najbolji način priprema za životnu utrku što ga očekuje. Otkad je postao ministar, Goranko Fižulić, nažalost, ima znatno manje vremena za odmor na snijegu.
Đurđa Adlešić, bjelovarska gradonačelnica, dočekala je Novu godinu sa svojim sugrađanima, a zatim je sa suprugom Staškom i sinom Valentinom provela samo četiri dana na skijanju u austrijskom gradiću Silianu na austrijsko-talijanskoj granici. Odsjela je u privatnom apartmanu čiju je adresu pronašla preko Interneta. Đurđa Adlešić počela je skijati prije sedam godina na suprugovu inicijativu, a skijanje je privlači jer je to aktivan odmor koji je jako opušta. Na skijanje odlazi s prijateljima i nikada ne razgovara o politici.
Zlatko Kramarić je na inicijativu roditelja kao srednjoškolac počeo skijati na Vogelu i Kranjskoj gori, a ove je godine tjedan dana proveo u Schladmingu. Kao rekreativnom skijašu tamošnji mu tereni odgovaraju jer nisu previše strmi, a ovogodišnje ga je zimovanje stajalo oko 1500 DEM. Na skijanje odlazi s prijateljima, a ne sa saborskim i stranačkim kolegama jer smatra da ih prečesto viđa tijekom godine.
Branko Kotarac, generalni direktor “Beiersdorf Hrvatska”, s obitelji je proveo sedam dana u austrijskom gradiću Katschbergu koji se nalazi u podnožju istoimenog vrha visokog 2420 metara. Skijanjem se počeo baviti prije 15 godina kao student na Rogli i otada redovito svake zime barem jednom odlazi na snijeg. Skijanje mu pomaže da potpuno zaboravi na sve obveze koje ima kao direktor tvrtke sa 40-ak zaposlenih. Uvijek odsjeda u apartmanima jer se u njima osjeća ugodnije. Na teren sa sobom obvezno nosi plosku rakije koja mu služi za zagrijavanje, a od negativnih se sunčevih zračenja štiti Niveinom kremu za sunčanje i Labellom.
Gordana Buljan-Flander, dječji psiholog iz zagrebačke Klaićeve bolnice, ove je zime prvi put stala na skije u austrijskom Gosauu. Strah od padova, koji je imala kao rođena Dubrovčanka nenaviknuta na snijeg, svladala je nakon dva dana, ali se spuštala samo na blažim padinama. Najveće joj je zadovoljstvo bilo to što je po cijeli dan mogla biti sa suprugom Renom i kćeri Miom. Oduševljena ovogodišnjim iskustvom namjerava i dogodine otići na skijanje
Dubravka Jusić-Crvenković, rukovoditeljica Službe komunikacija Vipneta, ove je godine sa suprugom Zoranom i djecom provela tjedan dana na talijanskom skijalištu Corvara. Skijanjem se počela baviti prije tri godine na Bjelolasici, a najviše je privlači snježna atmosfera koja odiše mirom. Spušta se plavim stazama, ali je i ove godine pohađala školu skijanja jer želi dobro svladati skijanje kako bi mogla pratiti svoju djecu koja odlično skijaju.

Vezane vijesti

U Libiji razminiranje po hrvatskome modelu

U Libiji razminiranje po hrvatskome modelu

Libija je zainteresirana za primjenu hrvatskog modela borbe protiv mina te za suradnju s hrvatskim tvrtkama koje se bave razminiranjem, proizvodnjom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika