04.05.2012. / 11:47

Autor: Nacional.hr

Samsung GALAXY S III otkriva novi koncept pametnog telefona

Galaxy S III prepoznaje lice, glas i pokrete, prilagođava se pojedinom korisniku i osigurava prikladno i prirodno iskustvo

JK ShinJK ShinSamsung je sinoć u Londonu predstavio treću generaciju GALAXY S uređaja, GALAXY S III. Na predstavljanju je istaknuto kako je novi mobilni telefon 'dizajniran za ljude i inspiriran prirodom, prepoznaje glas, razumije namjere i dopušta jednostavno i brzo dijeljenje'.

Opremljen je HD Super AMOLED zaslonom veličine 4,8 inča, 8MP kamerom i 1,9 MP prednjom kamerom, a pokreće ga najnoviji Android 4.0 operativni sustav.

"S Galaxyem S III, Samsung je maksimizirao korist potrošača integrirajući vrhunski hardver s poboljšanom upotrebom pametnog telefona", izjavio je JK Shin, predsjednik i voditelj odjela za IT i mobilne komunikacije tvrtke Samsung. "Dizajniran da bude i pametan bez napora i intuitivno jednostavan, Galaxy S III je stvoren imajući na umu naše ljudske potrebe i sposobnosti. Ono s čime se najviše ponosim je da omogućuje jedno besprijekorno, prirodno mobilno iskustvo okrenuto čovjeku, otvarajući nove horizonte koji Vam omogućuju da živite izvanredan život".

Galaxy S III prepoznaje lice, glas i pokrete, prilagođava se pojedinom korisniku i osigurava prikladno i prirodno iskustvo. S inovativnom „Smart stay" značajkom, prepoznaje kako korisnik koristi svoj telefon - primjerice čita li e-knjigu ili pretražuje internet - na način da prednja kamera identificira oči.

Posjeduje značajku „S Voice" napredno korisničko sučelje prirodnog govora, za slušanje i odgovaranje na riječi korisnika.

Samsung Galaxy S III omogućava i dijeljenje sadržaja pomoću "S Beam"-a, koji omogućuje da se 1 GB video datoteka podijeli unutar tri minute i 10 MB glazbenih datoteka za dvije sekunde jednostavnim dodirivanjem drugog Galaxy S III telefona, čak i bez Wi-Fi ili mobilnog signala. "Buddy photo share" opcija omogućuje da jednostavno i istovremeno dijeljenje fotografije sa svim prijateljima koji su na slici bilo da su direktno slikani kamerom ili se nalaze u foto galeriji.

S "AllShare Cast", korisnici mogu bežično spojiti Galaxy S III na svoju televiziju za trenutni prijenos sadržaja pametnog telefona na veći zaslon. "All Share Play" se također može koristiti za trenutno dijeljenje svih oblika datoteka između Galaxy S III i tableta s potporom za DLNA, računala i televizija bez obzira na udaljenost među uređajima.

Galaxy S III uvodi "Pop up play", opciju koja omogućava pokretanje videa bilo gdje na ekranu dok su istovremeno pokrenuti drugi zadaci, eliminirajući potrebu zatvaranja i ponovno pokretanje videa prilikom provjere novih e-mailova ili surfanja internetom. Njegova 8MP kamera ima "zero-lag" brzinu zatvarača koja omogućuje jednostavno snimanje pokretnih objekata bez odgode. Sa "Burst Shot", opcijom koja odmah uhvati dvadeset uzastopnih snimaka i sa "Best photo" opcijom koja odabire najbolju od osam fotografija.

Mobilno plaćanje također je dostupno na uređaju putem napredne Near Field Communication (NFC) tehnologije.

Samsung Galaxy S III će biti dostupan od kraja svibnja u Europi, a nakon toga će se predstaviti i na drugim tržištima diljem svijeta.

Vezane vijesti

Huawei predstavio svoje uređaje na sajmu Mobile Asia Expo 2012

Huawei predstavio svoje uređaje na sajmu Mobile Asia Expo 2012

Huawei je predstavio verzije mobitela Ascend P1 TD-SCDMA i 2600 mAh XL na sajmu GSMA Mobile Asia Expo 2012 u Šangaju. Ascend P1 TD-SCDMA bit će… Više

Komentari

registracija
23/1/12

miki2, 08.05.12. 07:08

zbilja su napravili revoluciju, izmislili su plastiku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika