04.05.2012. / 12:11

Autor: Hina

Riba dva puta tjedno u jelovniku

Svaka osoba morala bi dva puta tjedno jesti ribu, od čega bi jedan obrok morale činiti ribe poput srdela, skuša, pastrve ili lososa jer sadrže najviše omega 3 masnih kiselina, nova je preporuka europskog kardiološkog udruženja poslana s konferencije EuroPrevent u Dublinu.

Ribu bi trebalo jesti što češćeRibu bi trebalo jesti što češćeSvaka osoba morala bi dva puta tjedno jesti ribu, od čega bi jedan obrok morale činiti ribe poput srdela, skuša, pastrve ili lososa jer sadrže najviše omega 3 masnih kiselina, nova je preporuka europskog kardiološkog udruženja poslana s konferencije EuroPrevent u Dublinu.

Kardiolozi preporučuju da se jedu ribe, a osobe koje ih ne vole trebale bi unositi oko jednog grama omege 3 u obliku kapsula, prenosi britanski list Telegraph.

Stručnjaci ističu da je omega 3 važna za ljudsko zdravlje zbog toga što pomaže u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti, snaženju moždanih funkcija i jača imunitet.

Jesti ribu umjesto ribljih preparata zdravije je jer riba sadrži i druge tvari poput vitamina D, selena i joda koji također pomažu u borbi protiv bolesti srca i krvnih žila, istaknuto je na skupu u Dublinu, na kojem su stručnjaci ipak upozorili da ne postoje definitivni dokazi da koristi od konzumiranja ribe dolaze baš od omega 3 masnih kiselina.

Vezane vijesti

Puno ribe - niži rizik pojave raka debelog crijeva

Puno ribe - niži rizik pojave raka debelog crijeva

Ljudi koji jedu puno svježe ribe mogu imati smanjeni rizik pojave raka debelog crijeva a još i niži rizik od pojave karcinoma rektuma, pokazalo je… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 04.05.12. 12:34

Bezvezno klaparanje!

Čak i da pojedem kg ribe, od nje ne mogu biti sit!

Da bi se od ribe najeo, baš moraš biti rođen kraj mora, jer to nije meso od kojeg bi se kontinentalac mogao najesti!


registracija
5/5/10

katlin, 08.05.12. 12:15

Bi i kontinentalci rado jeli ribu kad joj cijena ne bi bila visoka. Kupiš kg ribe za 60 kuna, skineš glavu, utrobu, peraje, rep i kosti i imaš maksimalno 40 dag mesa. Znači kg mesa ribe stoji 150 kuna, ako ih imaš, možeš se zdravo hraniti. A za 60 kuna može se kupiti 2 kg svinjskog buta pa nije čudo da su Hrvati toliko bolesni kad se nezdravo hrane jer su siromašni.


registracija
26/1/08

Rampa, 11.05.12. 02:09

Nema to veze sa cijenama!

Čak i da je riba besplatna, od nje se najesti ne mogu!

Skoro da je i ne smatram pravim mesom!

Mogla bi poslužiti ili kao predjelo ili kao prilog uz neko drugo glavno jelo, ali riba kao glavno jelo, nepojmljivo!

A zdravlje se ne postiže samo ribom, ima još jako puno zdrave prehrane, riba tu čini samo postotak ili dva!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika